Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Italijoje – fotografo užfiksuotos O. Koršunovo repeticijų akimirkos

Lietuvos kultūros institutas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapkričio 7 d. 17 val. Kararoje įvyks fotografo Tomo Ivanausko užfiksuotų Oskaro Koršunovo teatro repeticijų parodos atidarymas. Ją Kararos menų akademijos bibliotekoje bus galima aplankyti iki lapkričio 28 dienos.

Kaip teigia parodos kuratorė Erica Faccioli, „Oskaro Koršunovo teatras, tai ne tik naujas Lietuvos, bet ir naujas Europos teatras, gimęs Lietuvai atgavus nepriklausomybę 1990-aisiais, kuomet radikali socialinė, politinė, ekonominė kaita išprovokavo ryškius ir savitus kultūros judėjimus, sukūrė naują universalią kalbą. Situacija išprovokavo iki šiol besitęsiančius nesibaigiančius eksperimentus ir ieškojimus, kurių procesą matome įamžintą Tomo Ivanausko fotografijose.“

Užfiksuotos scenos atskleidžia šio teatro tapatybę, leidžia prisiliesti prie kūrėjo genijaus, ištęsti akimirką iki begalybės ir ja mėgautis ne tik akimis, bet ir vaizduotėje. Projekte atskleidžiama ne tik aktoriaus emocija, bet ir scenografija, jos erdvė, kūnų choreografija. Projektas simboliškai apjungia biblioteką kaip literatūros erdvę; edukaciją kaip procesą tiek scenoje, tiek universitete, kuriame paroda eksponuojama ir teatrą.

Paroda bus atvira universiteto darbo metu. Adresas: Accademia di Belle Arti di Carrara, Palazzo Cybo Malaspina. Via Roma, 1, 54033 Carrara. Įėjimas nemokamas.

Parodos atidarymo proga rengiamos ir dvi paskaitos. Pirmoji vyks didžiojoje Kararos menų akademijos salėje lapkričio 7 d., prieš pat parodos atidarymą 16 val. Režisierius O. Koršunovas diskutuos su docente Erica Faccioli.

Antroji paskaita numatoma lapkričio 8 d. 17 val. Romos La Sapienzos universiteto meno istorijos ir teatro departamento (Via dei Volsci 122) auloje A. Šį kartą O. Koršunovą kalbins garsi teatro kritikė Valentina Valentini.

Projektas įgyvendinamas bendradarbiaujant su Kararos dailės akademija, La Sapienza universitetu bei Lietuvos kultūros institutu.