Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lietuvos eksperimentinė muzika vėl skambės Berlyne

Lietuvos kultūros institutas

Spalio 16-ąją dieną „Labor Sonor“ programa Berlyno meno namuose „Kunsthaus KuLe“ pristato vieno aktyviausių garso meno scenos atlikėjų ir DAAD menininkų programos 2017 m. dalyvio Arturo Bumšteino kuruojamą renginį. Jame pasirodys trys tarptautiniai duetai – Vladimir Tarasov ir Sven-Åke Johansson, Gailė Griciūtė ir Stefan Prins, Neo Hülcker ir Arturas Bumšteinas. Renginio partneriai – Lietuvos kultūros institutas ir DAAD menininkų rezidencijų programa (vok. Berliner Künstlerprogramm des DAAD).

Tiek Lietuvoje, tiek užsienyje gerai žinomas muzikantas, kompozitorius, režisierius, performansų kūrėjas ir atlikėjas Vladimir Tarasov garsų dialogo ieškos su tos pačios kartos švedu Sven-Åke Johansson. Šis kūrėjas savo šalyje taip pat užėmęs itin plačią meno teritoriją – jis yra rašytojas, poetas, kompozitorius, muzikantas bei vizualiųjų menų atlikėjas.

 Jaunosios kartos menininkė, eksperimentinės ir improvizacinės muzikos atlikėja Gailė Griciūtė „Kunsthaus KuLe“ scenoje pasirodys su belgų kompozitoriumi bei atlikėju Stefan Prins, kuris bene didžiausią dėmesį skiria naujų garsinių galimybių ieškojimui technologijomis bei mechanizmais. Iš pirmo žvilgsnio itin skirtingų atlikėjų neatskiriama muzikinės veiklos dalis – improvizacija.

Arturas Bumšteinas pasirodys kartu su vokiečių muzikos kūrėja ir eksperimentinės muzikos atlikėja ir tyrėja Neo Hülcker, dar gerai žinoma kaip feminist ASMR ir ASMR studio Berlin eksperimentinės muzikos kanalų YouTube įkūrėja.

„Kunsthaus KuLe“ – tai Berlyno centre (Mitte) 1990-ais metais įsikūrę meno namai, jungiantys gausią meno bendruomenę. Pavadinimas „KuLe” yra dviejų žodžių trumpinių derinys – menas (Kunst) ir gyvenimas (Leben). Praėjus dešimtmečiui po „Kunsthaus KuLe” įkūrimo, G. Hotz, A. Neumann ir S. Weismann inicijavo platformą „Labor Sonor“ pristatančią šiandienos eksperimentinį meną. Daugiau informacijos apie renginį http://laborsonor.de/

 Nuotraukos autorė Alina Maksymenko