Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Londono legendinėje koncertų ir vakarėlių erdvėje KOKO – Linos Lapelytės performansas

Lietuvos kultūros institutas

Spalio 3 d. KOKO klube Londone menininkė Lina Lapelytė pristatys performansą „Ladies“ („Damos“), sukurtą 2015 metais. Kūrinį skambindamos kanklėmis atlieka keturios folklorinio ansamblio „Lietuva“ atlikėjos – Violeta Aukštkalnytė, Nijolė Plavinskaitė, Danutė Mikalauskienė, Judita Kondrotienė. Šis pasirodymas yra Davido Robertso meno fondo (DRAF) renginio „Evening of Performances and 10th Anniversary Party“ dalis.

DRAF yra nepriklausoma, ne pelno siekianti organizacija, remianti šiuolaikį meną, parodas, renginius. DRAF švenčia fondo gyvavimo 10 metų jubiliejaus sukaktuvių paminėjimą istoriniame klube KOKO ir organizuoja performansų vakarą, kuris yra vienas iš svarbiausių Londono „Frieze“ meno mugės atidarymo renginių. Renginyje, be Linos Lapelytės, pasirodys daugybė garsių menininkų – Marvin Gaye Chetwynd su MEGA HAMMER, Last Yearz Interesting Negro aka Jamila Johnson-Small, Nkisi, Laure Prouvost su TRIM, Hannah Quinlan and Rosie Hastings ir kt.

Lina Lapelytė yra kompozitorė, garso menininkė, smuikininkė, vokalistė, performanso ir šiuolaikinės operos kūrėja. Nuo pat ankstyvojo kūrybos etapo menininkė daug dėmesio skyrė improvizacinei muzikai, savo pasirodymuose unikaliu, savitu stiliumi derindama smuiko ir elektronikos skambesį. Liną Lapelytę ypač domina šiuolaikiškos performatyvumo formos, artimos tiek šiuolaikinės operos žanrui, tiek ir performansui.

Šeštadienį Lina Lapelytė taip pat pasirodys „Kunstraum“ galerijoje, kartu su menininkais Alex Cecchetti, Fay Nicholson, Merike Estna, Steev Lemercier ir kt.

Pasirodymų partneris –  Lietuvos kultūros institutas.

Kūrinys „Damos” užsakytas meno ir edukacijos centro Rupert, kolaboruojant  su Oslo nacionaline meno akademija ir meno erdve The Living Art Museum programoje „Dvigubas mazgas”, bendrai finansuotą EEE finansinio mechanizmo ir Lietuvos Respublikos 2015 metais.

Lina Lapelytė „Ladies“ – spalio 3 d., 19:30 val., klubas „KOKO“, 1A Camden High St, Kings Cross, Londonas, NW1 7JE.

Įėjimas nemokamas.

Amžiaus cenzas – N-18.

Daugiau informacijos:

http://davidrobertsartfoundation.com/live/x-evening-performances-draf-10th-anniversary-party-koko-tues-3-oct-2017/

https://www.facebook.com/events/493571837670643

http://www.linalapelyte.com/

Lina Lapelytė “Kunstraum” erdvėje, Roscoe g 21, Londonas, EC1Y 8PT

Įėjimas nemokamas.

Spalio 7 d. , šeštadienis, 19-23 val.

http://kunstraum.org.uk

https://www.facebook.com/events/188792734995919/