Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos, Susijusios naujienos

Kauno menininkai susipažino su Berlyno gatvės menu

Lietuvos kultūros institutas

„Street Art Berlin“ direktorės Dr. Diana Marossek kvietimu rugsėjo 18-22 dienomis Vokietijos sostinėje svečiavosi Kauno menininkai Vytenis Jakas, Timotiejus Norvila, Ieva Voroneckytė ir gatvės meno festivalio „Nykoka“ direktorė Goda Skėrytė.

Vizito metu lietuviai susipažino su Berlyno gatvės meno kultūra, kartu su gidu aplankė įvairias miesto vietas: nuo požeminių metro stočių iki garsiosios miestą kadaise skyrusios sienos. Per šią viešnagę svečiai turėjo galimybę susipažinti su kai kuriais įdomiausiais gatvės meno darbais.

Po ekskursijų menininkai ir berlyniečiai apsikeitė kūrybinėmis idėjomis ir pradėjo planuoti gatvės meno projektus Berlyne ir Kaune. Projekto partneris – Lietuvos kultūros institutas

Šis vizitas – tai bendro Kauno ir Berlyno menininkų gatvės meno projekto dalis. 2017 metų birželio mėnesį Lietuvos kultūros instituto kvietimu „Street Art Berlin“ direktorė Dr. Diana Marossek kartu su fotografu Andreas Schüttke lankėsi Lietuvoje ir susitiko su Vilniaus ir Kauno urbanistinio meno scenos entuziastais, aplankė įžymiausiais urbanistinio meno vietas. Lietuva, o ypač Kaunas svečiams paliko didžiulį įspūdį. Apie tai Dr. Diana Marossek rašė itin didelį skaitytojų ratą turinčioje „Street Art Berlin“ platformoje:

http://www.streetartbln.com/street-art-in-lithuania-kaunas-as-a-vibrant-baltic-art-spot-photos-and-report-by-street-art-berlin/