Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Berviko kino ir medija meno festivalio programoje – speciali Ilonos Jurkonytės sudaryta programa

Lietuvos kultūros institutas

Šią savaitę Jungtinės Karalystės Berviko kino ir medija meno festivalyje bus pristatyta speciali filmų programa „Ultramarinas: jūra kaip politinė ervė“. Jos autorė – Tarptautinio Kauno kino festivalio meno vadovė Ilona Jurkonytė. Programoje bus pristatyta ir lietuvių autorės Emilijos Škarnulytės filmo „Sirenomelia“ premjera.

Rugsėjo 20–24 dienomis šiauriausiame Anglijos mieste Bervike prie Tvydo vyksiantis Berviko kino ir medijų meno festivalis skaičiuoja jau tryliktus metus. Pasak festivalio direktorio Peter Taylor, lietuvės kino kuratorės Ilonos Jurkonytės dinamiška filmų programa „Ultramarine“ yra festivalio „vinis“.

Programos filmai kviečia žiūrovus apmąstyti vandenį, jūrą ir vandenynus kaip šiuolaikinį kovos lauką, kuriame vyksta naujausios varžytuvės dėl įtakos ir teritorijos. Dirbtinės salos, skirtos kolonizuoti naujas teritorijas sausumoje, šiuolaikinės technologijos, leidžiančios iki šiol neįsivaizduotais būdais stebėti jūrų paviršių ir tirti dugną, vandenynuose plūduriuojantys ir skęstantys pabėgėlių laiveliai: tai tik kelios šio paveikslo dalys. Programoje – Jean-Luc Godard, Kamal Aljafari, Cláudia Varejão ir kitų autorių filmai.

„Berviko kino ir medijos meno festivalis yra panašus į Tarptautinį Kauno kino festivalį. Tai apimtimi iš pažiūros nedidelis festivalis, su kuruojama programa, kuriame kokybė bei atranka svarbiau nei kiekybė, šis renginys svarbus kaip bendraminčių susitikimo platforma,“ – sakė Tarptautinio Kauno kino festivalio meno vadovė, šiuo metu studijuojanti kinotyros doktorantūrą Kanados Concordia Universitete, Monrealyje.

„Ultramarinas: jūra kaip politinė ervė“ programos partneris  – Lietuvos kultūros institutas.

Daugiau informacijos:

http://www.bfmaf.org/programme/films/ultramarine

http://www.bfmaf.org

https://www.facebook.com/events/162313361002044

http://narcmagazine.com/news-berwick-film-media-arts-festival/