Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lietuvos menininkai dalyvavo šokio festivalyje „Diver“ Tel Avive

Lietuvos kultūros institutas

Lietuva pirmą kartą dalyvavo tarptautiniame Tel Avivo šokio festivalyje „Diver“.

Du savaitgalius (rugpjūčio 31 d. – rugsėjo 16 d.) vykusio festivalio lankytojams HaBait teatre parodytas naujausias Irinos Lavrinovič (Lietuva) ir Asher Lev (Izraelis) šokio ir perfomanso ribas trinantis pasirodymas „OutOf Air“.

Tel Avivo Šiuolaikinio meno centre (CCA Tel Aviv) savo kūrinį „Matter of Matters“ atliko šokio kūrėjas Andrius Mulokas. A. Mulokas taip pat vedė dviejų dienų šokio profesionalams skirtas kūrybines dirbtuves Mendel kultūros centre Jafoje bei dalyvavo keturiolikos dienų Šiuolaikinio meno centro rezidencijų programoje, kurios metu pristatė savo kūrybą ir vystė naujus projektus.

Inovatyvus festivalis  „Diver“ vyksta įvairiose Tel Avivo ir Jafos teatruose, muziejuose ir kitose miestų vietose. Festivalis nepriklauso vienai institucijai, tačiau bendradarbiauja su visomis, pristatydamas jaunus daug žadančius ir jau pripažinimo sulaukusius šokėjus bei choreografus iš Izraelio ir užsienio valstybių. Festivalio lankytojai taip pat supažindinami su šokio istorija, filosofija ir teorija, kviečiami diskutuoti apie šios meno šakos politinį, estetinį ir socialinį aspektus.