Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

17-tas tarptautinis literatūros festivalis Berlyne: lietuviškos kultūros apraiškos

Lietuvos kultūros institutas

4.1.1

Rugsėjo 6-16 dienomis Berlyne vyksta kasmetinis tarptautinis literatūros festivalis. Tarp dalyvių iš viso pasaulio – Tomas Venclova.

Festivalio metu literatūros mylėtojai turės progą susipažinti su viso pasaulio kūrėjais bei jų kūriniais. Programoje numatyti naujų knygų pristatymai, poezijos vakarai, skaitymai, pasaulio pabėgėlių projektas (Refugees Worldwide), diskusijos, akibrokštų literatūros pasaulyje prisistatymai.

Rugsėjo 7-ąją vienas žymiausių lietuvių rašytojų ir publicistų T. Venclova kartu su poetais N. Bleutge, A. Polonskaya, J. Yang ir J. Zigura dalyvaus Poezijos vakare, kur kultūriškai spalvingą auditoriją supažindins su savo eilėmis.

Rugsėjo 8 dieną vyks Felikso Akermano knygos ,,Mein Litauischer Führerschein: Ausflüge zum Ende der Europäischen Union” (liet. „Mano lietuviškas vairuotojo pažymėjimas. Išvykos į Europos Sąjungos pakraštį”) pristatymas. Šis vokiečių rašytojo kūrinys yra puiki galimybė lietuviams pažvelgti į savąją kultūrą svetimšalio akimis, kadangi knyga – paties F. Akermano gyvenimo Lietuvoje nuotrupos bei impresijos.

Festivalio metu dalyviai kviečiami apsilankyti kongrese – intelektualaus pokalbio erdvėje, kurioje pasaulio publicistai, rašytojai ir mąstytojai diskutuos demokratijos, socialinių medijų ir meno temomis. Numatytos diskusijų serijos Fokus metu bus skatinama atkreipti dėmesį į tam tikrų Europos regionų ir pasaulio šalių problematiką. Būtent pokalbyje ,,Focus Eastern Europe’’, rugsėjo 9-ąją dieną, savo mintimis dalysis Tomas Venclova. Diskusijoje taip pat dalyvaus istorikas, rašytojas F. Akermanas, ukrainiečių kilmės rašytojai B. Chersonskij ir J. Demenok bei baltarusis A. Klinau.

Tomo Venclovos dalyvavimą tarptautiniame literatūros festivalyje remia Lietuvos kultūros institutas.

Festivalio programa: http://www.literaturfestival.com/programm