Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lietuvių menininkai Darius Žiūra ir Darius Mikšys – Glazgo šiuolaikinio meno centro rezidencijos dalyviai

Lietuvos kultūros institutas

2016 rudenį Škotijos sostinės Glazgo šiuolaikinio meno centro rezidencijoje vieši Darius Žiūra ir Darius Mikšys. Su menininkais Glazgo šiuolaikinio meno centro vadovas Fancis Mckee susipažino lankydamasis Vilniuje 2015 m. rugsėjo mėnesį kultūros atašė Ritos Valiukonytės iniciatyva (pagal Lietuvos kultūros instituto Ekspertų vizitų programą). Kelionės metu Francis Mckee turėjo galimybę lankyti Dariaus Žiūros studiją, susitikti su Dariumi Mikšiu parodos „Baltijos trienalė“ metu Vilniaus Šiuolaikinio meno centre.

Lapkričio 15-ąją Glazge rezidenciją pradeda Darius Žiūra,  o nuo spalio 17 d. šešių dienų rezidencijoje viešėjo ir Darius Mikšys.

Viešnagės metu rezidentai turi galimybę gyventi menininkų studijoje, kurti, susipažinti su Glazgo meno scena.

Glazgo šiuolaikinio meno centro veikla neapsiriboja vien tik menininkų rezidencijomis ir vizualaus meno parodomis. Centras rengia ir filmų, muzikos, literatūros, performansų programas ir festivalius. Nuo 1975 iki 1991-ųjų Glazgo šiuolaikinio meno centro pastatas buvo organizacijos „Third Eye centre“ buveinė – todėl šis pastatas vaidina svarbią rolę Glazgo kultūrinio gyvenimo istorijoje. Centras vadovaujasi atvira programos sudarymo politika, kurios esmė – siūlyti organizacijoms ir asmenims patalpas savo renginių reikmėms – per paskutinius dvejus metus, dirbant su išoriniais partneriais, centre buvo surengta virš tūkstančio renginių ir 28 festivaliai. 2015 m. Glazgo šiuolaikinio meno centras laimėjo apdovanojimą už geriausią kultūros vietą mieste.

Dariaus Mikškio ir Dariaus Žiūros rezidencijos CCA Glasgow partneris –  Lietuvos kultūros institutas.

Daugiau informacijos:

http://www.cca-glasgow.com/programme/artist-flat-residency–darius-ziura

http://www.cca-glasgow.com/programme/artist-flat-residency–darius-mikys

http://www.cca-glasgow.com/programme#residencies