Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Vokietijoje pasirodys pagrindinės Lietuvos baleto mokyklos auklėtinių spektaklis

Lietuvos kultūros institutas

Lapkričio 8-13 dienomis Leipcige vyksta 26-asis Europos šiuolaikinio teatro ir šokio festivalis „Euro-Scene Leipzig“, kuriame pasirodys Nacionalinės M. K. Čiurlionio mokyklos šokio teatro spektaklis „Juodvarniai”, po spektaklio vyks pokalbis su spektaklio kūrėjais, kurį moderuos Dr. Martina Bako.

Lietuvių spektaklio įtraukimas į festivalio „Euro-Scene Leipzig“ programą yra didžiulis pripažinimas visai komandai: spektaklio autorei ir choreografei Linai Puodžiukaitei-Lanauskienei, scenografui Kęstučiui Lanauskui, kostiumų dizainerei Simonai Finkelšteinaitei, video menininkams Aurimui Švedui ir Tadui Vosyliui, šviesų dailininkui Mariui Apanauskui, šokėjams Tadui Almantui, Dorėjai Atkočiūnas, Valerijai Gneuševai, Marijai Ivaškevičiūtei, Brigitai Paškevičiūtei, Monikai Šerstabojevaitei, Erikui Žilaičiui, Indrei Ivanauskytei ir Miglei Čaplinskytei.

„Tai turbūt pirmas atvejis šio festivalio istorijoje, kada šalia profesionalių trupių programoje pasirodys dar besimokantys mokykloje mokiniai. Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos baleto skyriaus moksleiviams tai didelis įvertinimas ir didžiausia jų kasdieninių šokio repeticijų motyvacija. Džiugu, kad Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kultūros ministerija remia augančia šokio kartą ir motyvuoja dalyvauti festivaliuose už Lietuvos ribų, be jų finansavimo laisvai dalyvavimas būtų neįmanoma,“ – mintimis „15 min“ portale dalijasi choreografė Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė.

Prieš ketvirtį amžiaus inicijuoto festivalio „Euro-Scene Leipzig“ misija – pristatyti Europos eksperimentinį teatrą ir šiuolaikinį šokį. Tai – vienas svarbiausių tokio tipo festivalių visoje Europoje, reflektuojantis šių dienų šokio ir teatro tendencijas. Kiekvienais metais festivalis pristato apie dvylika naujų spektaklių aštuoniose miesto erdvėse. Programos sudarytojai vadovaujasi griežtais atrankos kriterijais, ypatingai didelį dėmesį kreipdami į profesionalumą, tarptautiškumą, novatoriškumą, unikalų meninį braižą, drąsią eksperimentinę raišką. Programoje pristatomi ne tik žinomų režisierių, choreografų darbai, bet taip pat ir nauji atradimai. Festivalyje šiemet dalyvaus trylika teatro ir šokio trupių iš dešimties šalių, bus rodomi filmai, vyks diskusijos su kūrėjais.

Skaitykite daugiau:

http://www.euro-scene.de

http://sokioteatras.lt/

http://www.15min.lt/kultura/naujiena/renginiai/spektaklis-juodvarniai-trumpam-nuleis-sparnus-sokio-teatre-pries-ryztinga-skrydi-i-euro-scene-leipzig-29-706873