Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos, Susijusios naujienos, Vizitų programa

Vilniuje lankėsi vizualaus meno ekspertai iš Niukaslo ir Londono

Lietuvos kultūros institutas

Lapkričio pradžioje Vilniuje lankėsi trys Jungtinės Karalystės vizualaus meno ekspertai. Svečiavosi kuratorius Paulas Stone’as iš Niukaslo VANE galerijos bei Londone dirbantys kuratoriai Barbara-Rodrigez Munoz iš „WELCOME Collection” ir Nedas McConnellis iš „PUMP House” galerijos. 

Lapkričio 1-5 dienomis vykusio vizito metu buvo organizuota nemažai susitikimų su institucijomis, privačiomis meno kolekcijomis bei menininkais. Vyko ekspertų susitikimas „Ruperto” meno ir edukacijos centre su Juste Jonutyte ir koordinatoriumi Adomu Narkevičiumi, bei l.e.p. direktorės pareigas Ieva Pačkauskaite. Ekspertai taip pat susitiko su Nacionalinės dailės galerijos direktore Lolita Jablonskiene bei aplankė parodas „Algis Skačkauskas (1955-2009). Tapyba” ir „Jurgio Baltrušaičio rankraščiai: visiems ir niekam”, lydimi kuratorių Mildos Žvirblytės bei Odetos Žukauskienės.

Ekspertai taip pat susitiko su „Lewben Art Foundation“, „Modernaus meno centro“, Vilniaus dailės akademijos parodų erdvės „Titanikas” bei Nidos meno kolonijos atstovais, taip pat  galerijų „LTMKS”, „AV17” ir „Vartai“ atstovais. Britų vizualaus meno žinovau susipažino su menininkais Linu Jusioniu, Robertu Narkumi, Elena Narbutaite, Pakui Hardware duetu ir kitais.

Daugiau WELCOMME COLLECTION press images – https://wellcomecollection.org/press/press-images

Daugiau PUMP HOUSE gallery images – http://pumphousegallery.org.uk/programme/samara-scott

Daugiau VANE gallery vaizdu (menininko, kuris dabar rodomas AV17 galerijoje!) http://vane.org.uk/showroom/matthew-smith

Justės Kostikovaitės nuotr.