Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Birutės Mar spektaklis – Europos kultūros sostinėje Vroclave

Lietuvos kultūros institutas

2016 m. spalio 19 dieną į Europos kultūros sostinės programą įtrauktame jubiliejiniame Vroclavo Monospektaklių festivalyje bus parodytas aktorės Birutės Marcinkevičiūtės monospektaklis „Dostojevskio angelai“ (spektaklis sukurtas Lietuvos rusų dramos teatre).

Birutė Mar Lenkijoje yra gerai žinoma aktorė. 2012 metais Torūnėje vykusiame monospektaklių festivalyje jos spektaklis „Antigonė” buvo pripažintas geriausiu festivalio spektakliu ir apdovanotas pagrindiniu, Lenkijos teatro sąjungos įsteigtu prizu. Birutei Mar taip pat buvo įteiktas specialus festivalio pagrindinio organizatoriaus, Vieno aktoriaus asociacijos prizas „Už aktorinį meistriškumą”. 2014 m. Birutės Mar spektaklis „Žodžiai smėlyje” pagal S. Beckettą buvo parodytas ne tik Vroclave, bet ir Valbrzyche bei Boleslavece. Visi Birutės Mar spektakliai, rodyti Varšuvoje, Vroclave, Torūnėje ir kituose Lenkijos miestuose, susilaukė ne tik lenkų žiūrovų, bet ir įvairių festivalių žiuri įvertinimo. Lenkų žiūrovams taip pat buvo pristatyta Lenkijoje išleista trikalbė (lenkų, lietuvių, anglų kalbomis) Liucijos Armonaitės knyga „Birutė Mar. Be kaukės”.

Įvairiuose kultūros ir meno renginiuose, įtrauktuose į Vroclavo – Europos kultūros sostinės programą, šiais metais dalyvavo daugelis Lietuvos kultūros ir meno pasaulio atstovų, tarp kurių buvo Kristina Sabaliauskaitė, Alvydas Šlepikas, Leonidas Donskis, choras Aidija. Į Vroclavą šiai metais dar kviečiami atvykti Herkus Kunčius, Marius Ivaškevičius ir kt.