Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lietuvos autoriai – Lenkijos literatūros festivaliuose ir mugėse

Lietuvos kultūros institutas

Spalio 8 d. Kristina Sabaliauskaitė dalyvaus Balstogės literatūros festivalyje „Zebrane“, kuriame pristatys bestseleriu Lenkijoje jau tapusį savo romaną „Silva rerum“, kurį į lenkų kalbą išvertė Izabella Korybut-Daszkiewicz, o išleido leidykla „Znak“. Kristina Sabaliauskaitė taip pat dalyvaus ir spalio 11-14 d. Vroclave vykstančiame Tarptautiniame Schulzo literatūros festivalyje.

Festivalių metu vyks lietuvių rašytojų susitikimai ne tik su festivalių lankytojais, bet ir su Lenkijos mokyklų mokiniais, universiteto studentais, žiniasklaida.

Spalio 15 d. lietuvių rašytojai Kristina Sabaliauskaitė ir Alvydas Šlepikas yra pakviesti dalyvauti Vidurio Europos literatūrinės premijos „Angelus“ teikimo ceremonijoje, kadangi tiek Kristinos Sabaliauskitės „Silva rerum“, tiek Alvydo Šlepiko „Mano vardas Marytė“ (į lenkų kalbą romaną vertė Paulina Ciucka, o išleido leidykla KEW) tarptautinio žiuri sprendimu pateko į šio prestižinio apdovanojimo finalinį septynetuką.

Apdovanojimo „Angelus“ įteikimo dieną bus paskelbtas ir skaitytojų išrinktas geriausio Vidurio Europos romano autorius. Balsuoti už skaitytojui patikusią knygą galima čia: http://angelus.com.pl/

Spalio 30 d. Krokuvos knygų mugėje bus pristatyta Nidos Degutienės neseniai lenkiškai pasirodžiusi knyga „Izraelio skoniai“, kurią Lietuva lenkų skaitytojui pristatys drauge su Izraeliu.

Netrukus lenkų kalba pasirodys Giedros Radvilavičiūtės ir Ričardo Gavelio knygos.

Daugiau informacijos rasite čia:

http://www.radio.bialystok.pl/wiadomosci/patronaty/id/137382

http://angelus.com.pl/

LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje Rasa Rimickaitė