Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Tarptautiniame Vudženo teatrų festivalyje – Vido Bareikio „Kaligula“

Lietuvos kultūros institutas

Spalio 18-22 dienomis Tarptautiniame Vudženo teatrų festivalyje bus parodyti keturi „No Theatre“ spektakliai „Kaligula“. Į šių metų programą jaunosios kartos lietuvių režisieriaus Vido Bareikio spektaklį atsirinko festivalio atstovų delegacija, viešėjusi Lietuvoje š.m. sausio-vasario mėnesiais.

Spalio 17 d. režisierius V. Bareikis taip pat dalyvaus diskusijoje „Nauji teatro kūriniai pagal klasikinius literatūros kūrinius“ drauge su dramaturgu ir teatro kritiku Ši Hang, Nacionalinio Senojo Krokuvos teatro meno vadovu Janu Klata ir teatro režisieriumi Čen Minghao.

Tai jau antrasis Lietuvos teatro pristatymas šiame festivalyje. Pernai jame dalyvavo Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklis „Chaosas“, režisuotas Yanos Ross.

Kinišku „Avinjonu“ pretenduojantis tapti ketvirtus metus organizuojamas šiuolaikinio teatro festivalis siekia pristatyti įdomiausius užsienio ir Kinijos režisierių darbus. 1300 metų istoriją skaičiuojančiame senoviniame miestelyje ant vandens organizuojamos spektaklių peržiūros, diskusijos su teatro kūrėjais, kūrybinės dirbtuvės rengiamos daugiau nei dešimtyje skirtingų scenų ir erdvių. Festivalį tradiciškai atidaro bendra festivalio organizatorių, dalyvių, svečių ir miestelio gyventojų vakarienė prie bendro stalo, nuvingiuojančio per visą pagrindinę gatvę.

Šių metų festivalyje spektaklius pristatys įdomiausi šiuolaikinio Kinijos teatro kūrėjai – režisieriai Stan Lai, Li Ning, Meng Jinghui, Sun Xiaoxing, Dou Hui, Lin Zhaohua. Ne tik iš įvairių Kinijos miestų, bet ir iš aplinkinių šalių susirenkančių teatro gurmanų taip lauks spektakliai iš Japonijos, Prancūzijos, Ispanijos, Vokietijos, Australijos, Rusijos, Rumunijos, Lenkijos ir Šveicarijos.