Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lietuvos šiuolaikinis šokis dominuos festivalyje Pekine

Lietuvos kultūros institutas

Rugpjūtį Pekine prasideda antrasis Pekino naujojo šokio festivalis. Festivalio organizatoriai šiais metais daugiausia dėmesio skyrė europietiškam šiuolaikiniam šokiui – pasirodys trupės iš Vengrijos, Slovakijos, Makedonijos, Švedijos, Lietuvos. Neliks nepristatyti ir JAV bei Kanados šokio kūrėjai. Kinijos sostinės publika kviečiama ne tik į spektaklius, bet ir į šokio dirbtuves, paskaitas.

Festivalis vyks Pekino TNT teatre, dar vadinamame Chaoyang kultūros centru. Programoje akivaizdžiai dominuos Lietuvos šokėjai – bus pristatyti net trys skirtingi spektakliai. Rugpjūčio 24 d. bus parodytas Pauliaus Tamolės, Agnės Ramanauskaitės ir Manto Stabačinsko „Contemporary?“ (Menų spaustuvė), rugpjūčio 25 d. – Mariaus Pinigio ir Manto Stabačinsko „ID:D&G”, rugpjūčio 27 ir 28 d. – Birutės Banevičiūtės „Maži stebuklai” (Dansema).

Lietuvos šokėjų dalyvavimą festivalyje iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.

Festivalio spektaklių programą kinų kalba galima rasti čia. http://mp.weixin.qq.com/s?__biz=MzA5MzgyNjY5OQ==&mid=2650897306&idx=1&sn=207e4785ec4843cadf57390ed8e74155&scene=5&srcid=0806GSaZWSv5MxW2n0nlmRkf#rd