Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Kinijos žiniasklaida rekomenduoja Stalo teatro spektaklius

Lietuvos kultūros institutas

Birželį Pekine prasideda Tarptautinis Nanluoguxiang teatrų festivalis. Festivalio vadovas Wang Xiang, du kartus viešėjęs Lietuvoje, atsirinko ir į festivalį pakvietė du Lietuvos teatrus – Stalo teatrą ir Vilniaus mažąjį teatrą.

Birželio 16 d. Stalo teatro trupė rengia visos dienos kūrybines objektų teatro dirbtuves. Norintys dalyvauti kviečiami atsinešti buityje dažniausiai naudojamų daiktų ir tradicinių muzikos instrumentų. Birželio 18 ir 19 dienomis Penghao teatre, kuris įsikūręs tradiciniame pekinietiškame hutonge, trupė po tris kartus rodys Saulės Degutytės režisuotus spektaklius vaikams „Gandro dovana“ ir „Tarmių stalas“.

Pasak Lietuvos kultūros atašė Kinijoje Agnės Biliūnaitės, žurnalas ir internetinis portalas „Time Out Beijing“ šių metų Nanluoguxiang festivalio programoje išskyrė šešis būtinus pamatyti spektaklius, iš kurių trys – lietuviški. Tai jau minėti du Stalo teatro spektakliai ir Vilniaus mažojo teatro spektaklis „Madagaskaras“.

Nuorodą į „Time Out Beijing“ straipsnį galima rasti čia (http://www.timeoutbeijing.com/features/Classical__Performance/150797/Six-unmissable-events-at-Nanluoguxiang-Arts-Festival.html )

Vilniaus Mažojo teatro spektaklių gastrolės šiame festivalyje vyks liepos mėnesį.