Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Į „Vilniaus festivalį“ atvyksta muzikos ekspertas iš Kinijos

Lietuvos kultūros institutas

Lietuvoje „Vilniaus festivalio“ metu lankysis muzikos ekspertas Su Lihua – ilgametis Lietuvos nacionalinės filharmonijos partneris ir vienas aktyviausių Lietuvos muzikos žinovų Kinijoje. Su Lihua – muzikos kritikas, pripažintas Kinijos viešųjų ryšių specialistas, Pekino „Inside-Out“ teatro meno vadovas, įvairių prodiuserinių muzikos agentūrų konsultantas.

Su Lihua ypatingai domisi Lietuvos šiuolaikine muzika, kompozitoriais bei kolektyvais, yra paskelbęs straipsnių apie Lietuvos kamerinį orkestrą bei kitus Lietuvos kolektyvus Kinijos žiniasklaidoje. Šiuo metu verčia informacinę medžiagą apie Lietuvos muziką į kinų kalbą ir ketina publikuoti ją specialiuose kiniškuose muzikos tinklapiuose. Ekspertas turi planų plačiau ir nuosekliau pristatyti įvairius Lietuvos muzikos atlikėjus ir kūrėjus Kinijos koncertų salėse ir žiniasklaidoje.

Lietuvos nacionalinės filharmonijos kvietimu Su Lihua apsilankys Vilniaus festivalio renginiuose, susitiks su Lietuvos kompozitorių sąjungos, Lietuvos muzikos informacijos centro, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei kitų muzikinių kolektyvų ir organizacijų atstovais.

Muzikos eksperto vizitas Lietuvoje finansuojamas Lietuvos nacionalinės filharmonijos ir Lietuvos kultūros instituto Užsienio ekspertų programos, kurią remia Lietuvos kultūros taryba, lėšomis.

Informaciją parengė LR kultūros atašė Kinijoje Agnė Biliūnaitė