Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Tarptautinėje meno knygų mugėje „Miss Read“ Berlyne bus pristatomos lietuviškos menininkų knygos

Lietuvos kultūros institutas

Birželio 10-12 dienomis Berlyno Menų akademijoje vyks tarptautinė meno knygų mugė „Miss Read“, kurioje lietuviškas knygas pristatys nepriklausoma leidybinė platforma „NoRoutine Books“.

„NoRoutine Books“ savo veiklą pradėjo 2014 m. Jų leidiniai įsiterpia tarp autorinės menininko knygos ir tradicinių monografijų. Knygos spausdinamos aukščiausios kokybės šiuolaikinėmis poligrafijos priemonėmis, o jų įrišimas ir galutinis apipavidalinimas atliekamas „NoRoutin Books“ ir menininkų studijose. Visi leidiniai turi ir unikalias įklijas, specialias markiruotes, yra numeruoti ir autorių pasirašyti. „NoRoutine Books“ leidiniai įvertinti Lietuvos knygos meno konkurse premijomis ir diplomais.

Meno knygų mugėje bus pristatyta Evelinos Kerpaitės knyga „Nails“, Gyčio Skudžinsko „Some Thesis on Photography“ ir „Albumas“, Ievos Balodės (Latvija) „Invisible Images“, įvyks Aurelijos Maknytės knygos „Burning Slides“ premjera. „NoRoutine Books“ meno knygų mugės lankytojams taip pat suteiks galimybę įsigyti ir kitų Lietuvos leidėju fotografijos leidinių.

Berlyno meno knygų mugė „Miss Read“ organizuojama nuo 2009-ųjų kartu su konceptualiosios poezijos festivaliu Berlin Poesie Festival, kuriame savo eiles skaitys lietuvių poetai.

Šiais metais „Miss Read“ pagrindinis dėmesys skiriamas ispanų kalba publikuotiems leidiniams.

„Miss Read“ bus galima aplankyti Berlyno Menų akademijoje, Hanseatenweg 10, 10557 Berlin, birželio 10-12 d.

Projekto partneriai: LR kultūros atašė Vokietijoje, Lietuvos kultūros institutas.  

Dalyvių viešnagę Berlyne remia LR Kultūros ministerija.