Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Tarptautiniame džiazo festivalyje skambės lietuvių improvizacijos

Lietuvos kultūros institutas

(nuotr. – Dominykas Vyšniauskas)

Gegužės 13-21 d. Berlyno džiazo klubuose vyksiantis tarptautinis džiazo festivalis „3. My Unique Jazz Festival“ sukvies džiazo muzikantus iš 14 Europos šalių. Koncertai vyks prestižiniuose Berlyno džiazo klubuose Kunstfabrik Schlot (Meno fabrike Schlot) ir Felleshus.

Nuo pat šio festivalio pradžios vienas jo vakarų skiriamas Lietuvos džiazui. Šiais metais „3. My Unique Jazz Festival“ lietuvių džiazą pristatys grupė „Sielos ūsai“ su Vytaute Pupšyte (vokalas), Vyčiu Smolsku (pianinas) ir specialiai koncertui Berlyne prisijungsiančiu Dominyku Vyšniausku (trimitas, efektai).

Grupės „Sielos ūsai“ stilių galima apibūdinti kaip džiazo, folkloro, populiariosios ir indie muzikos elementų mišinį. Ir, kaip žada Vytis Smolskas, „Specialiai koncertui Berlyne įkvėpsime džiazo spalvų“.

Grupės solistė Vytautė Pupšytė pradėjo savo muzikinį kelią nuo klasikos, vėliau organiškai perėjo prie džiazo, o dabar geriausiai jaučiasi jungdama įvairius muzikos stilius. Vytis Smolskas – vienas populiariausių ir įdomiausių pianistų Lietuvoje, pasižymintis ne tik puikia technika, bet ir savitu santykiu su instrumentu. Prie grupės prisijungsiantis trimitininkas Dominykas Vyšniauskas groja ne tik džiazo festivaliuose, bet ir spektakliuose, poezijos vakaruose, galerijose.

Organizatoriai: LR kultūros atašė Vokietijoje, EUNIC Berlin.

Projekto partneriai: Lietuvos kultūros institutas.

Muzikantų viešnagę Berlyne remia: LR Kultūros ministerija.