Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Švedijoje – šokio teatro „Dansema“ spektakliai

Lietuvos kultūros institutas

Balandžio 28 ir 29 d. Švedijoje, Jonšiopingo regione, Varnamo ir Råslätt miesteliuose viešėjo praėjusių metų Edinburgo „Fringe“ festivalyje puikių recenzijų sulaukęs „Dansemos“ šokio teatro spektaklis vaikams.

Spektaklis„Spalvoti žaidimai“ (Colourful games) skirtas patiems mažiausiems žiūrovams. Stebėdami žaismingą veiksmą, vaikai išmoksta atrasti ir priimti aplinką. Spektaklio metu šokėjos Birutė Banevičiūtė ir Giedrė Subotinaitė kvietė vaikus ne tik tyrinėti, bet ir būti aktyviais spektaklio dalyviais.

Varnamo miestelyje rodytas spektaklis buvo projekto Dance dialogue dalis. Jį stebėjo 30 regiono politikų bei šokio profesionalų. Spektaklis buvo priimtas su didžiausiomis ovacijomis ir beveik iš karto pradėtos planuoti 2017 m. teatro gastrolės po visą regioną.

Šokio teatras „Dansema“ nuo savo įsikūrimo 2007 metais sėkmingai plėtoja profesionalaus šiuolaikinio šokio, skirto jaunajai publikai, kultūrą: „Dansema“ prodiusuoja profesionalaus šiuolaikinio šokio spektaklių vaikams kūrimą Lietuvoje bei užsienyje, organizuoja seminarus šokėjams, choreografams, šokio mokytojams ir vadybininkams.

Spektaklis organizuotas JONK organizacijos, besirūpinančios vaikų edukacija, pastangomis, partneriai: Lietuvos kultūros institutas ir LR ambasada Stokholme.