Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Berlyne – režisieriaus Mindaugo Survilos dokumentinio filmo premjera

Lietuvos kultūros institutas

Balandžio 18-ą dieną Berlyne, Čekų centre vyks lietuviško dokumentinio filmo „Stebuklų laukas“ premjera. Po peržiūros rengiamoje video konferencijoje-pokalbyje filmą pristatys ir su publika bendraus režisierius Mindaugas Survila.

Filmas rodomas Čekų centro rengiamose peržiūrose „DokuMontag”, supažindinančiose su aktualia, kontroversiška ir socialiai angažuota dokumentika iš Rytų Europos, bendradarbiaujant Lietuvos kultūros atašatui Vokietijoje, Čekų centrui ir lietuviško kino festivaliui „Litauisches Kino Goes Berlin”. Tradicija tapusiose lietuviškos dokumentikos peržiūrose „DokuMontag” jau pristatyti tokie tarptautinio įvertinimo sulaukę filmai, kaip Manto Kvedaravičiaus „Barzakh”, Giedrės Beinoriūtės „Pokalbiai rimtomis temomis”, Ričardo Marcinkaus „Galutinis tikslas”, Giedrės Žickytės „Kaip mes žaidėme revoliuciją” ir Kęstučio Gudavičiaus „Alkofutbolas”.

„Stebuklų laukas” – tai dokumentinė poema apie žmones, daugiau nei 20 metų gyvenančius vadinamajame Budos miške netoli buvusio Kariotiškių sąvartyno. Ketverius metus kurtas dokumentinis filmas tarsi iš paties sąvartyno gyventojo perspektyvos pasakoja apie nykstančią unikalią bendruomenę, jos dienos ritmą, unikalų gyvenimo būdą, kasdieninius džiaugsmus ir rūpesčius.

Filmas, pakerėjęs žiūrovus šiluma ir žmogiškumu yra atrinktas į daugelio festivalių programas Lietuvoje ir užsienyje, kur sulaukė publikos įvertinimo. Jis gavo Publikos simpatijų apdovanojimą Brisbeno tarptautiniame kino festivalyje Australijoje bei Žmogaus teisių filmų festivalyje „Ad Hoc: Nepatogus kinas” Lietuvoje. Be to, 2012 metais apdovanotas „Sidabrine gerve“ – Lietuvos kino ir televizijos apdovanojimu – kaip geriausias metų dokumentinis filmas.

Filmo režisierius ir operatorius Mindaugas Survila, prodiuserės – Giedrė Beinoriūtė ir Jurga Gluskinienė, montažo režisierius – Danielius Kokanauskis.

Filmo „Stebuklų laukas“ premjera vyks balandžio 18 d. 19 val., Čekų centre, Wilhelmstraße 44, Berlynas. Filmas rodomas lietuvių kalba su angliškais titrais. Įėjimas nemokamas.

 Projekto organizatoriai – Čekų centras Berlyne, LR kultūros atašė Vokietijoje, lietuviško kino festivalis “Litauisches Kino Goes Berlin”.

Projekto partneriai: EUNIC Berlin ir Lietuvos kultūros institutas