Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Fotomenininko Iridijaus Švelnio personalinė paroda Berlyne

Lietuvos kultūros institutas

Kovo 9 dieną Lietuvos ambasadoje Berlyne bus atidaryta  fotomenininko Iridijaus Švelnio fotografijos paroda „Gyvenime viskas paprasta, bet nelengva“.

Fotomenininkas Iridijus Švelnys gyvena ir kuria Kaune. Studijavo Kauno technologijos universitete radioelektroniką, vėliau – ISM vadybos magistrantūrą. Dvejus metus mokėsi pas dailininką Vytautą Liaukį, tapo Kauno foto klubo nariu. Šiuo metu menininkas fotografijos žinias gilina Fotografijos institute Niujorke.

Prieš kurį laiką išleistoje I. Švelnio knygoje „Gyvenime viskas paprasta, bet nelengva“ jis pateikia netradicinį žiūros tašką, aplinkos bei pasaulio matymą. Švelnys savo kūryboje sujungia fotografiją, psichologiją, filosofiją, jo fotografijose yra gamtos, dvarų, senamiesčių architektūros fragmentų motyvų iš įvairių pasaulio šalių. Fotografijos meninėje kompozicijoje jam itin svarbiu akcentu tampa harmoninga nespalvoto fono žaismės ir dermės visuma. Ženklai ir simbolika fokusuojami jo fotografijų cikluose ar atskiruose darbuose.

Parodos „Gyvenime viskas paprasta, bet nelengva“ atidarymas dalyvaujant fotomenininkui Iridijui Švelniui ir parodos kuratorei Gabrielei Kuizinaitei vyks kovo 9 d., 18 val., paroda bus eksponuojama nuo kovo 10 d. iki balandžio 17 d., LR ambasadoje Berlyne, Charitestr. 9, 10117.

Pranešimas žiniasklaidai parengtas pagal parodos kuratorės Gabrielės Kuizinaitės tekstą.

Daugiau informacijos: http://www.gabrielegallery.eu/iridijus-svelnys/

Parodos organizatoriai: LR Kultūros atašė Vokietijoje, VšĮ „Gabrielės meno galerija“

Projekto partneriai: Lietuvos kultūros institutas, LR ambasada Vokietijoje.

Parodą bei menininko viešnagę Berlyne remia LR Kultūros ministerija