Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lietuvos teatrui skirtas savaitgalis Hamburge

Lietuvos kultūros institutas

Šių metų sausio 30 d. Hamburge vyks Lietuvos teatrui skirti renginiai – diskusijos, susitikimai su teatro kūrėjais, scenografijos paroda bei „Labaiteatro“ spektaklio „(Ne)mano istorija“ premjera Vokietijoje.

Hamburgas – miestas, kuriame gyvena daug kūrybingų, savo šalies kultūrinio pulso nepamiršti norinčių lietuvių, kurie rengia parodas, knyg7 pristatyms. Sausio 30 d. planuojami susitikimai su „Labaiteatro“ kūrėjais ir aktoriais, diskusijos apie lietuviško teatro subtilybes ir kūrybos aspektus. Programą vainikuos scenografės Giedrės Brazytės darbų paroda ir spektaklis „(Ne)mano istorija“.

Diskusijoje dalyvaus režisierė Agnė Sunklodaitė, kuri pasakos apie lietuviško teatro pėdsakus, apie iškylaus lietuvių scenografo Liudo Truikio kūrybą kalbės Akvilė Kalinaitė, scenografė Giedrė Brazytė dalysis mintimis apie vaizdų invaziją teatre. Pokalbiuose taip pat dalyvaus Lietuvos kultūros atašė Vokietijoje Dr. Gabrielė Žaidytė, kuri aptars lietuvių kultūros sklaidą Vokietijoje, o lietuvių-vokiečių kultūros draugijos vadovė Jutta Noak-Vaitkienė pristatys Vokietijoje lietuvius menininkus vienijančios „LiT.art“ draugijos veiklą.

Režisierės ir aktorės Agnės Sunklodaitės ir  kompozitoriaus Deivido Gnedino įkurto„Labaiteatro“ spektaklis – (NE) MANO ISTORIJA – vienos dalies išpažintis pagal H. Wassmo romaną „Šimto metų istorija“. Spektaklis pasakoja apie moterį, kuri bando suvokti savo gyvenimo istoriją, dienoraštyje atkurdama ne tik savo, bet ir mamos, senelės ir prosenelės gyvenimų momentus. Tai istorija apie moters tapatybės paieškas, kviestionuojanti moters vietą visuomenėje ir šeimoje, asmeninės laisvės ir motinystės troškimų kontekste. Ar tai duotybė, ar pasirinkimas, klausia spektaklio herojė, kuri ryžtasi atsigręžti į savo šeimos moterų likimus tam, kad suvoktų savąjį. Spektaklio režisierė – Agnė Sunklodaitė, kompozitorius – Deividas Gnedinas, dailininkė – Ramunė Skrebūnaitė, scenoje – Agnė Sunklodaitė.

 

Renginį organizuoja„LiT.art“ – lietuvių-vokiečių kultūros draugija ir LR kultūros atašė Vokietijoje.