Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Jaunimo muzikos festivalio finaliniai koncertai užbūrė Kalėdine nuotaika tris Italijos miestus

Lietuvos kultūros institutas

(Pianistė Gintarė Elena Macijauskaitė, soprano Vera Talerko. Festivalio koncertas Akviloje) 

Prieš septynerius metus jaunos ir gabios muzikės Nijolės Dorotėjos Beniušytės entuziazmo dėka atsirado festivalis „Le strade d` Europa”. Šiemet festivalio finaliniai koncertai džiugino naujais atradimais išrankią Italijos publiką net trijuose miestuose. Pianistės Gintarės Elenos Macijauskaitės bei soprano Veros Talerko duetas nepaliko abejingų ne tik Romoje, bet ir Akviloje bei Galezėje.

Kaip praneša kultūros atašė Italijoje Julija Reklaitė, koncerto Romoje atidarymo kalboje ambasadorė Jolanta Balčiūnienė pabrėžė, kad „muzika išlieka universalia, nesenstančia kalba, neturinčia sienų ir nenustojančia mūsų džiuginti ir stebinti. Menas yra visus vienijanti jėga, kuri šiuo įtemptu metu yra ypač reikalinga.“

Laureatų koncertas paprastai įvyksta Kalėdinių švenčių laikotarpiu ir tai yra puiki Lietuvos dovana Italijos muzikos mylėtojams. Po kartu su Azerbaidžano ambasada gruodžio 17 d. organizuoto koncerto Romoje buvo surinktos pilnos Galėzės (gruodžio 19 d.) ir Akvilos (gruodžio 20 d.) salės. Net paspaudus nebūdingam šaltukui, publika neskubėjo skirstytis ir dalijo komplimentus atlikėjoms, kvietė sugrįžti į Italijos koncertų sales. Akvilos Šv. Bernardino bazilikoje skambėjęs koncertas bus transliuojamas vietinės televizijos per Kalėdų šventes.

VII-ąjį tarptautinį jaunimo muzikos festivalį „Su muzika per Europą“ Lietuva-Italija 2015 rengia VšĮ „Musica Vitale“ ir Lietuvos Respublikos Ambasada bei kultūros atašė Italijoje.