Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Suomijoje atidaryta Juozo Budraičio fotografijų paroda

Lietuvos kultūros institutas

Haminos (Suomija) miesto bibliotekoje atidaryta lietuvių kino legendos Juozo Budraičio fotografijų paroda „Sienos ir žmonės“, kuri veiks iki gruodžio 27 dienos.

Susirinkusiuosius į parodos atidarymą, dalyvaujant Haminos miesto merui Hannu Muhonen, pasveikino Lietuvos ambasadorius Arūnas Jievaltas ir Haminos miesto savivaldybės atstovas kultūros reikalams Ilkka Muurman.

„Sienos ir žmonės“ – tai gyva dokumentika, kurioje užfiksuoti nepaliesto Vilniaus vaizdai ir tokios miesto legendos, kaip tapytojas Augustinas Savickis, poetas Aidas Marčėnas, tapytojas Valentinas Antanavičius, Rimvydas Stankevičius ir kiti žinomi Lietuvos žmonės.

„Daugelį metų vaikštau po Vilniaus senamiestį ir fotografuoju aptrupėjusius mūrus. Man gražios sienų, arkų, pamatų, stogų faktūros. Suprantu, kad tai nėra tobulas grožis, tačiau mane žavi ir traukia natūrali statinių sąveika su laiku. Fotografuoju, nujausdamas, kad neilgai trukus to vaizdo gali nebelikti“, — atskleidė savo aistrą fotografijai J. Budraitis.

Lietuvos ambasadoje Helsinkyje gruodžio 3 d. surengtas vakaras, kurio metu Juozas Budraitis susitiko su Suomijos lietuvių bendruomene. Ilgametis Lietuvos kultūros atašė Rusijos Federacijoje susitikimo metu pasidalino atsiminimais ir patirtimi kino ir teatro pasaulyje.

Projektas įgyvendintas bendromis Lietuvos Respublikos ambasados Suomijoje ir Donelaičio Lietuvos bičiulių draugijos, Haminos miesto bibliotekos, Lietuvos kultūros instituto pastangomis.