Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Vaikų literatūros ir iliustracijų festivalyje Vokietijoje – Ievos Babilaitės kūrybinės dirbtuvės

Lietuvos kultūros institutas

Viename didžiausių tarptautinių vaikų literatūros ir vaikų knygų iliustracijų festivalių Vokietijoje „Das Duestere und das Heitere“ (Gūdus ir giedras) jau trečius metus pristatomi ir lietuvių rašytojų ir dailininkų darbai.

Kaip praneša kultūros atašė Vokietijoje Gabrielė Žaidytė, festivalis vyks keliuose Vokietijos ir Lenkijos miestuose lapkričio 23–29 dienomis. Šių metų festivalio moto – „Besikeičiantis pasaulis. Paaiškink jį man!“, programoje – skaitymai, kūrybinės dirbtuvės, diskusijos, parodos ir susitikimai su mažaisiais knygų mylėtojais.

Festivalyje, kuriame ankstesniais metais jau dalyvavo žinomi Lietuvos vaikų rašytojai, iliustruotojai ir knygos menininkai, šiemet savo iliustracijas lapkričio 27 d. vyksiančiose kūrybinėse dirbtuvėse pristatys žinoma menininkė Ieva Babilaitė. Vaikams ir jaunimui skirtų tekstų ir piešinių erdvėje – Frankfurto Kleisto forume – ji su jaunaisiais skaitytojais ir menininkais susitiks kūrybinėse dirbtuvėse, kurs piešinius ir pasakojimus.

Lietuvių vaikų knygų autoriai ir iliustruotojai žinomi ir mielai skaitomi Vokietijoje. Vokiečių kalba buvo išleista ne viena Kęstučio Kasparavičiaus knyga, jo kurti drambliai puošė tarptautinės Leipcigo knygų mugės sales, vaikų literatūros salonuose lankėsi Sigutė Ach, Ula Šimulynaitė, Paulius Juodišius ir kt.

Ieva Babilaitė kuria estampus, meno objektus, taip pat rašo bei iliustruoja knygas. Ji organizuoja parodas, rengia projektus, įkvėpimo bei temų kūrybai semdamasi iš kelionių bei nacionalinio paveldo. Menininkė dalyvauja kaligrafijos, tapybos, šriftinių kompozicijų, fotografijos, rankų darbo popieriaus, miniatiūrų, meninių kilimų parodose, yra surengusi 8 personalines parodas Lietuvoje, aktyviai dalyvauja parodose užsienyje.