Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Petras Lincevičius – rengia personalinę parodą Berlyne

Lietuvos kultūros institutas

Fragmentas iš P. Lincevičiaus tapybos darbo „Stalas”

Geriausiu meno mugės ArtVilnius’15 jaunuoju menininku pripažintas tapytojas Petras Lincevičius spalio 21 d. atidarys savo personalinę parodą „The Cabin for time (Namukas laikui)“, žinomoje Berlyno galerijoje „Werkstattgalerie“.

Prieš keletą mėnesių Vilniuje vykusios tarptautinės meno mugės ArtVilnius‘15 organizatoriai galėtų papasakoti daug mugės sėmės istorijų, viena jų – kvietimas jaunam, šiais metais geriausiu jaunuoju mugės menininku pripažintam tapytojui, Petrui Lincevičiui eksponuotis gerai žinomoje Berlyno galerijoje – Werkstattgalerie, kurioje jo personalinė paroda „The Cabin for time“ bus atidaryta spalio 21 d.

Kai Werkstattgalerie direktorius vyko į ArtVilnius‘15 jis dar nežinojo ką iš lietuvių menininkų norėtų pakviesti dalyvauti savo rengiamuose tarptautiniuose projektuose ir kiek jų jis pakvies rengti parodas Werkstattgalerie erdvėse. Tačiau dėl Petro Lincevičiaus darbų abejonių nekilo ir neseniai Vilniaus dailės akademiją baigęs menininkas dar mugės metu gavo pasiūlymą šiais metais surengti personalinę parodą Europos šiuolaikinio meno sostine vadinamame Berlyne.

Petro Lincevičiaus projektas „Namukas Laikui“, kuris bus pristatomas Werkstattgalerie yra pagrįstas idėja, kad žmogaus mintys yra kuriamoji jo identiteto medžiaga. Menininkas, kuris yra kilęs iš mažo Lietuvos miestelio – Šilavoto, savo aplinką interpretuoja kaip pagrindinį kūrybos atspirties tašką. Remdamasis šio Lietuvos regiono istorija, kultūrine atmintimi, protėvių gyvenimą tame regione menančiais artefaktais, jis konstruoja asmeninę (egzistencijos) struktūrą, pasitelkdamas „atminties rūmų“ metodą. Tapybai kaip medijai jis leidžia „sujungti“ išgyventą ir nepatirtą laiką, tokiu būdu praplečiant laikmečio, vietos ir istorijų interpretacijas.

Daugiau informacijos apie menininką: http://www.petraslincevicius.com/

Parodos kuratoriai: Pascual Jordan ir dr. Gabrielė Žaidytė
Paroda organizuoja Werkstattgalerie Berlin ir LR kultūros atašatas Vokietijoje
Projekto partneris: Lietuvos kultūros institutas
Menininko kelionę remia LR kultūros ministerija

Pranešimą parengė LR kultūros atašė Vokietijoje Gabrielė Žaidytė