Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Sandra Urba tapo konkurso “Paula – Salomon – Lindberg” prizininke

Lietuvos kultūros institutas

Spalio 10 d. Berlyne tarptautiniame „Paula-Salomon-Lindberg” konkurse, kuriame pirmoji vieta nebuvo skirta, antrąją vietą užėmė Marie Heeschen (sopranas) ir lietuvės Sandros Urba (fortepijonas) duetas. Šio konkurso, kuris yra vienas prestižiškiausių duetų konkursų Vokietijoje ir vyksta jau 14-tus metus, scenoje šiais metais balsui ir fortepijonui skirtus kūrinius atliko ne vienas žinomas muzikų duetas, tačiau antroji vieta, neskiriant pirmosios, buvo skirta Sandrai Urbai ir Marie Heeschen, atlikėjoms įteikiant 2000 Eur premiją.

Sandra Urba gimė Vilniuje, užaugo ir fortepijoną studijavo Vokietijoje. Čia ji mokėsi pas profesorius Anatol Ugorski, Alfredo Perl, Pavel Gililov ir Jacob Leuschner. 28-erių metų pianistė baigė studijas su pagyrimu ir šiuo metu rengia solo bei akomponuoja kameriniuose koncertuose.

Muzikės teigimu, universalumas jos profesijoje yra labai svarbus, todėl ji džiaugiasi galėdama varijuoti tarp solo atlikimo ir kamerinės muzikos. Vienas iš mėgstamiausių atlikėjos žanrų yra daina, nes jos repertuaras yra ypač turtingas. „Grojant galima išryškinti visas kiekviena kalba atliekamos dainos spalvas, pabrėžti jos niuansus ir skambesį”, – sako Urba.

Pelniusi pripažinimą „Paula – Salomon – Lindberg“ konkurse, pianistė jau džiaugiasi būsimu Mocarto koncertu fortepijonui „KV 488 d-moll”, kurį atliks su Neusso kameriniu orkestru lapkričio 29 d. „Aš jau laukiu šio muzikinio bendradarbiavimo su orkestru. Groti koncertą fortepijonui visuomet būna ypatinga. Kontaktas su muzikantais ir ta jėga, kurią dovanoja orkestras, turi kažką magiško ir būtent tai man suteikia begalę džiaugsmo!” – teigia menininkė pasakodama apie tolimesnius savo planus.

Pranešimą parengė LR kultūros atašė Vokietijoje Gabrielė Žaidytė