Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lietuvos šiuolaikinis džiazas Ukrainoje

Lietuvos kultūros institutas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LR kultūros atašė Ukrainoje nuotraukoje – Dainiaus Pulausko džiazo grupė

2015 m. rugsėjo 18 – 20 d. XIX tarptautiniame Vinnicos ir XV  tarptautiniame Odesos džiazo festivaliuose  (Ukraina) koncertavo Dainiaus Pulausko grupė.

,,Lietuvos šiuolaikinio džiazo ambasadoriai pasaulyje“, kaip juos pristatinėjo festivalių organizatoriai, atliko kompozitoriaus, atlikėjo ir šio kolektyvo įkūrėjo Dainiaus Pulausko kompozicijas  iš paskutinių dviejų  CD  albumų: ,,Mixtum compositum“ ir ,,Zig zag“. Tūkstančiai šio muzikinio žanro mylėtojų ir profesionalų Vinnicoje ir Odesoje tris dienas galėjo susipažinti su Europos šalių šiuolaikinio džiazo tendencijomis. Koncertavo  atlikėjai iš Armėnijos, Graikijos, Estijos, Švedijos, Norvegijos, Vokietijos, Prancūzijos, Austrijos, Šveicarijos, Ukrainos bei JAV. Lietuvos kolektyvas ir jų atlikta programa buvo vienas iš ryškiausių  ir geriausiai vertinamų tiek kritikų ir profesionalų, tiek klausytojų.

Dainiaus Pulausko grupės dalyvavimą šiuose festivaliuose rėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, koordinavo Lietuvos kultūros institutas ir Lietuvos kultūros atašė Ukrainoje.

Pranešimą parengė LR kultūros atašė Ukrainoje Jurgis Giedrys