Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Edgaras Davidovičius – tarp geriausiųjų tarptautinėse Oper Oder Spree meistriškumo klasėse

Lietuvos kultūros institutas

 

Š. m. rugpjūčio 22 d. Beeskovo pilyje vyko tarptautinių operos meistriškumo klasių Oper Oder Spree gala koncertas, kuriame ariją iš G. Donizetti operos „Meilės gėrimas“ atlikęs jaunasis lietuvių tenoras – Edgaras Davidovičius iš festivalio grįš apdovanotas viena iš dviejų festivalio stipendijų.

Oper Oder Spree jau daugelį metų yra vienas žinomiausių operos mylėtojų renginių Brandenburge. Šis operai skirtas projektas, kuris buvo inicijuotas prieš 20 metų, per netrumpą savo gyvavimo laiką į Beeskovą yra pakvietęs daugybę būsimų operos žvaigždžių iš Europos, Australijos ir Pietų Amerikos. Jau 15 metų į meistriškumo klases vyksta ir jaunieji operos atlikėjai iš Lietuvos, kurie čia jau yra pelnę ne vieną apdovanojimą.

Šiais metais tarptautinė meistriškumo klasių žiuri dalyvauti operos kursuose pakvietė Vilniaus muzikos ir teatro akademijos studentą, dėstytojo Deivido Staponkaus mokinį – tenorą Edgarą Davidovičių, kuris turėjo puikią progą kartu su kitais jaunaisiais muzikais iš įvairių pasaulio šalių tris savaites, vadovaujant žinomiems vokiečių operos pedagogams, tobulinti savo meistriškumo įgūdžius Beeskove. Kursų metu jis ne tik sėmėsi dainavimo žinių, tačiau ir dalyvavo šventiniuose dainų vakaro koncertuose: dainų vakare Beeskovo pilyje, „Oper in der Scheune“  Ragovo malūne, šventiniame koncerte Neuzelle vienuolyne, bei Oper Oder Spree gala koncerte.

Edgaras Davidovičius – lietuvių dainininkas, Lietuvos muzikos akademijos studentas, jau dainavęs Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre ir pelnęs nominacijas tarptautiniuose konkursuose Montenegro ir Gruzijoje.

„Kiekvieną kartą kai tarp nominuotųjų skamba lietuvių menininkų pavardės – labai malonu. Juolab, kai pastebėti būna mūsų jaunieji talentai. Tad šis Beeskovo pilyje įvykęs koncertas – dar vienas puikus įrodymas, jog mes galime didžiuotis savo dainininkais ir lietuviška operinio dainavimo mokykla nelieka Europoje nepastebėta.“ – teigia LR kultūros atašė Vokietijoje Gabrielė Žaidytė.

Tekstą parengė LR kultūros atašė Vokietijoje Gabrielė Žaidytė