Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Kultūros eksperto Chriso Sharpo vizitas Lietuvoje: Nuotykiai su Lulu

Lietuvos kultūros institutas

Rugpjūčio 18 dieną, antradienį, rašytojas ir nepriklausomas kuratorius Chris Sharp Vilniuje įsikūrusiame Yucatan (Pylimo g. 2) pristatys ir aptars ,,Lulu“ – 2013 metais Meksike įkurtą nepriklausomą projektų erdvę, kurią Ch. Sharp įsteigė drauge su meksikiečių menininku Martin Soto Climent. Svečias papasakos kaip projektas siejasi su jo kuratorine praktika, bei aptars „Lulu“ koncepto esmę, buvimą įsibrovėliu iš užsienio, ir nesibaigiančios, bei nuolatos augančios, grupinės parodos idėją.

Sulaukusi nemažai tarptautinės spaudos dėmesio iš Artforum,The New York Times, El Pais, National Geographic Traveler, bei daugybės kitų žurnalų, publikacijų ir internetinių portalų, „Lulu“, būdama vos (arba net) 9 kvadratinių metrų ploto, greitai įrodė savo vertę ir tapo esmine figūra Meksiko meno kontekste. Nuo atidarymo 2013 m. „Lulu“ erdvėje parodas surengė tokie tarptautiniai menininkai kaip: Jochen Lempert, Simon Dybbroe Møller, Allison Katz, Willem de Rooij, Michael E. Smith, Nina Canell, Fernanda Gomez, Jiri Kovanda, Jiri Kovanda ir daugybė kitų, drauge su vietiniais meno šviesuliais – Gabriel Orozco, Francis Alÿs ir Melanie Smith.

Chris Sharp (g. 1974 m., JAV) yra rašytojas ir nepriklausomas kuratorius, gyvenantis Meksike, kur drauge su meksikiečių menininku Martin Soto Climent vadovauja meno projektų erdvei „Lulu“. Neseniai surengtos parodos: ,,The Lulennial: A Slight Gestuary at Lulu“, bendrakuratorė Fabiola Iza (2015 m., Meksikas); ,,The Registry of Promise“, La Fondazione Guiliani, (2014 m., Roma); Le Pacr St. Léger, Pougues-les-Eaux, (2014 m. Prancūzija); Le Crédac, Ivry, (2014 m., Prancūzija); De Vleeshal, Middelburg, (2015 m. Olandija); 12-oji Šveicarijos skulptūrų paroda „Le Mouvement“ bendrakuratorius Gianni Jetzer (2014 m. Šveicarija); ir ,,Manners of Matter” Salzburger Kunstverein, (2014 m. Zalcburgas). Chris Sharp yra pavaduojantysis leidiniųArt Review bei Art-Agenda redaktorius. Jo tekstai buvo plačiai publikuoti meno žurnaluos, internetiniuose publikacijose bei parodų kataloguose.

Renginį organizuoja Rupert
Renginio partneriai – Lietuvos kultūros institutas / Lithuanian Culture Institute ir kim? šiuolaikinio meno centras
Renginio rėmėjas: Lietuvos kultūros taryba
Ačiū YUCATAN už reginio vietą.