Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Skelbiamas trumpų filmų konkursas apie Baltijos šalių tapatybę „Common Baltic – Short Film Contest“

Lietuvos kultūros institutas

Adomo Mickevičiaus institutas Varšuvoje, Lenkijos Pamario kino fondas, Gdynės kino mokykla ir Gdynės kino festivalis skelbia konkursą „Common Baltic – Short Film Contest“. 1-5 min. meninius, dokumentinius ir animacinius filmus, susijusius su Baltijos jūros regiono tematika, t.y. aplink Baltijos jūrą esančių šalių kultūra, kultūrine tapatybe, istorija, visuomene, transformacija ir pan., konkursui galima siųsti iki rugpjūčio 25 d. Konkursas – atviras. Jame gali dalyvauti visi vyresni nei 18 metų asmenys, ir profesionalai, ir mėgėjai. Adresas ir konkurso taisyklės skelbiamos svetainėje Culture.pl

Konkurso žiuri pirmininkas – Gdynės kino festivalio direktorius Leszek Kopeć, žiuri nariai – garsiąją Lodzės kino mokyklą baigęs švedų režisierius Magnus von Horn, kurio meninis filmas „Įsibrovėlis“ šiais metais bus pristatytas taip pat ir Gdynės kino festivalyje, Jerzy Rados – Gdynės kino mokyklos direktorius ir kt. Konkurso organizatoriai tikisi, kad „jauni ir kūrybingi žmonės, kurdami trumpus meninius, dokumentinius ir animacinius filmus tema „Baltic Identitities“ papasakos apie tai, ką jiems reiškia jūrinė kaimynystė ir tai, ar Baltijos jūra mums ir toliau yra Nobelio premijos laureato Česlovo Milošo aprašyta gimtoji Europa“ – rašoma pranešime spaudai.

Trijų konkurso nugalėtojų pavardės bus paskelbtos rugpjūčio 31 d. Apdovanojimai nugalėtojams bus įteikti Gdynės kino festivalio metu š.m. rugsėjo mėn..

Konkurso sąlygos, tvarka, paraiškos skelbiamos nuorodoje.

 

LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje Rasa Rimickaitė