Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

„Pasmerkti namai“ Varšuvoje

Lietuvos kultūros institutas

Birželio 27 d. Varšuvoje vykusiame Tarptautiniame teatro mokyklų festivalyje iTSelF buvo pristatytas Lietuvos Muzikos ir teatro akademijos Vaidybos ir režisūros katedros studentų spektaklis „Pasmerkti namai“  pagal to paties pavadinimo Tennessee Wiliamso pjesę.

Felicijos Feiferės režisuota vieno veiksmo drama, kurioje gvildenamos egzistencijos ir vienišumo problemos, dar ankstyvą pavasarį festivalio organizatorių buvo atrinkta į konkursinę teatro mokyklų festivalio Varšuvoje programą, kadangi, pasak vieno iš Varšuvos aukštosios A. Zelwerowicziaus teatro mokyklos dėstytojų, jaunieji Lietuvos aktoriai sugebėjo puikiai susidoroti su didžiuliais iššūkiais, kuriuos savo pjesėje iškėlė Tennessee Wiliamsas.

Jau aštuntą kartą Varšuvoje vykstančiame Tarptautiniame teatro mokyklų festivalyje iTSelF dalyvauja 16 teatro mokyklų iš Austrijos, Belgijos, Čekijos, Irano, Ispanijos, JAV, Lenkijos, Lietuvos, Vokietijos.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai dalyvauja Tarptautiniame teatro mokyklų festivalyje Varšuvoje jau ketvirtą kartą. Prieš dvejus metus vykusiame 7 Tarptautiniame teatro mokyklų festivalyje iTSelF buvo parodytas puikių atsiliepimų sulaukęs Silvos Krivickienės režisuotas LMTA studentų spektaklis „Broliai Karamazovai“. LMTA studentai prieš kelis metus Varšuvoje taip pat parodė drauge su savo jaunaisiais kolegomis iš J. Machulskio teatro mokyklos sukurtą spektaklį „Dėdė Vania“.

Lietuvių ir lenkų teatro mokyklų bei teatro specialybių studentų, jaunųjų kritikų bendradarbiavimas – tai vienas iš daugelio puikių kūrybingo ir atviro bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Lenkijos jaunimo pavyzdžių.

Pranešimą parengė LR kultūros atašė Lenkijoje Rasa Rimickaitė

 

 

Daugiau informacijos rasite čia:

 

http://www.warsawvoice.pl/baza_wydarzen/wydarzenie.php?layout=nwv&lang=en/24626

LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje Rasa Rimickaitė