Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Jono Gasiūno tapybos darbų paroda Torūnėje

Lietuvos kultūros institutas

2015 m. birželio 26 d. Šiuolaikinio meno centre Torūnėje buvo atidaryta Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Jono Gasiūno retrospektyvinė tapybos darbų paroda „Raz już tak było.Obsesje“.

Vieno žymiausių Lenkijoje kuratorių Krzysztofo Stanislawskio kuruojamoje parodoje pristatoma daugiau nei 20 darbų ir instaliacija, reprezentuojantys naująjį Jono Gasiūno kūrybos etapą. Kai kurie darbai buvo sukurti specialiai parodai Šiuolaikiniame meno centre Torūnėje. Tie darbai, pasak Krzysztofo Stanislawskio, tik dar kartą patvirtina, kad lietuvių menas yra vienas įdomiausių reiškinių Europoje.

2010 metais už tapybos galimybių atnaujinimą ir šiuolaikinio meno idėjų sklaidą Nacionaline kultūros ir meno premija apdovanotas lietuvių dailininkas yra gerai žinomas Lenkijoje. Prieš dvejus metus Jono Gasiūno ir jo studentų darbai buvo eksponuoti Varšuvos galerijoje „Stalowa“.

Jonas Gasiūnas gimė 1954 m., studijavo Vilniaus dailės institute, buvo dailininkų grupės „Angis“ kūrėjas ir jos narys, 2009 m. buvo apdovanotas „Swedbank“ meno apdovanojimu. Jono Gasiūno darbų yra Lietuvos ir užsienio kolekcijose bei muziejuose. Tapytojas dėsto Vilniaus dailės akademijoje.

Šiuolaikinio meno centras Torūnėje parodą, kurioje Torūnės gyventojai ir gausūs turistai galės lankytis visą vasarą, parengė bendradarbiaudamas su Arvydo Žalpio vadovaujama Kauno galerija „Meno Parkas“.

Daugiau informacijos apie parodą rasite čia:

www.torun.pl

www.csw.torun.pl

news.o.pl

Pranešimą parengė LR kultūros atašė Lenkijoje Rasa Rimickaitė