Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Tarptautiniame džiazo festivalyje Berlyne – lietuvių džiazo improvizacijos

Lietuvos kultūros institutas

Gegužės 1424 d. Berlyno džiazo klubuose skamba Europos džiazas

Tarptautinis džiazo festivalis ‚„My Unique Jazz Festival“ šiais metais į Berlyną sukvietė džiazo muzikantus iš 16-os Europos šalių. Jie koncertuoja prestižiniame Berlyno džiazo klube Kunstfabrik Schlot (Meno fabrike Schlot) ir Felleshus.

Šiame festivalyje dalyvauja ir muzikai iš Lietuvos. Šiais metais Lietuvos džiazą „‚My Unique Jazz Festival“ pristato Giedrė Kilčiauskienė (vokalas), kuri kartu su Andrej Polevikov (klavišiniai), Vyčiu Nivinsku (kontrabosas) ir Darium Rudžiu (mušamieji) pristatė savo albumą „Džiazo miniatiūros“, kūrinius, kurie jau skambėjo tarptautiniuose festivaliuose Turkijoje, Didžioje Britanijoje ir Liuksenburge.

„Džiazo miniatiūros“ – puikiai žinomų melodijų puokštė, nuspalvinta džiazo harmonijos, kuriai nelieka abejingų klausantis subtilaus ir pakerinčio Giedrės Kilčiauskienės vokalo, lydimo tobulai subalansuotos instrumentinės palydos: džiazo pianisto Andrej Polevikov, kontrabosininko Vyčio Nivinsko ir būgnininko Dariaus Rudžio.

Ir net tie, kurie koncerto metu skambančius kūrinius buvo girdėję daugybę kartų, mėgavosi ir maloniai nustebo girdėdami vis naujai suskambančias pažįstamas melodijas, nes džiazo esmė – improvizacija, kuri kiekviena kartą skamba kitaip, skambėdama „čia ir dabar“.

Organizatoriai: LR kultūros atašė Vokietijoje, EUNIC Berlin.

Projekto partneriai: Lietuvos kultūros institutas.

Muzikantų viešnagę Berlyne remia: LRKM

Tekstą parengė LR kultūros atašė Vokietijoje Gabrielė Žaidytė