Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Kijeve – lietuvių ir lenkų dailininkai

Lietuvos kultūros institutas

2015 m. gegužės 16 d. Kijeve nacionaliniame muziejuje ,,Sofija Kijivska“, minint Ukrainoje Europos dieną, buvo surengtos kūrybinės dirbtuvės pavadinimu ,,Gyvenimo spalvos“, kurias vedė lietuvių dailininkas Gintautas Vaičys ir lenkų dailininkė Ewa Pohlke.

Šios kūrybinės dirbtuvės yra balandžio 27 d. muziejuje atidaryto tarptautinio istorinio – meninio projekto ,,Vėl kartu“, skirto Žalgirio mūšiui, vienas iš lydinčiųjų renginių.

Dirbtuvių metu menininkai pristatė alternatyvias tapybos technikas: monotipiją, koliažą, jų praktinį panaudojimą (popierines miniatiūras, atvirutes, vokus, knygų skirtukus ir kitus dekoratyvinius dirbinius). Taip pat buvo pristatyta bižuterija atlikta iš filco su senųjų baltų ir slavų motyvais.

Dirbtuvėse dalyvavę vaikai ir jaunimas, susipažinę su šiomis keliomis meninėmis technikomis, savarankiškai atliko savo suprojektuotus darbus.

Renginį organizavo Ukrainos nacionalinis muziejus ,,Sofija Kijivska“ ir galerija ,,Kalita Art Club“. Menininkų dalyvavimą rėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, koordinavo Lietuvos kultūros institutas ir Lietuvos kultūros atašė Ukrainoje.

Tekstą parengė LR kultūros atašė UkrainojeJurgis Giedrys