Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Magnus Ducatus Poesis Liubline ir Balstogėje

Lietuvos kultūros institutas
2014 m. lapkričio mėn. 21-22 dienomis Lenkijos miestuose Liubline ir Balstogėje vyko Magnus Ducatus Poesis renginiai.
Magnus Ducatus Poesis (Didžioji Poezijos Kunigaikštystė) – tai lietuvių, lenkų, baltarusių, latvių, rusų, ukrainiečių bei kitų poetų ir poezijos vertėjų, muzikų, dailininkų bendrija, kuri organizuoja poezijos skaitymus, koncertus, parodas, leidžia poezijos ir jos vertimų antologiją, ruošia poezijos vertimus, kviečia į vertimų dirbtuves ir pan.
Šį kartą Liubline ir Balstogėje buvo pristatoma lietuvių poezija ir jos vertimai į lenkų kalbą. Penktadienį lietuvių poetai Eugenijus Ališanka, Marius Burokas, Gytis Norvilas, Vytas Dekšnys bei atlikėjas Saulius Petreikis pristatė savo kūrybą Liublino kultūros namuose. Lietuvių poetų vertimus į lenkų kalbą skaitė vertėjos Paulina Ciucka ir Joanna Bożeńska.
Su lietuvių poezija, jos vertimais ir muzika turėjo progos susipažinti ir Balstogės miesto gyventojai. Lapkričio mėn. 22 d. lietuvių poezijos vakaras ir koncertas įvyko Balstogės Sleńdzińskių galerijoje, Legionowa g. 2.
Renginių organizatoriai, partneriai ir globėjai: Tarptautinių kultūros iniciatyvų centras „Rozdroza“ Liubline (Ośrodek Międzykulturowych Inicjatyw Twórczych „Rozdroża”), LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje, Lietuvos kultūros taryba, fondas „Open Culture“, fondas M.I.A.S.T.O. Białystok, Galeria im. Sleńdzińskich w Białymstoku, žurnalas „Kultura Enter”.