Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Paryžiuje – diskusija su prof. Egidijumi Aleksandravičiumi

Lietuvos kultūros institutas

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Paryžiuje – diskusija su prof. Egidijumi Aleksandravičiumi

2014 m. spalio 17 dieną Paryžiaus politikos mokslų institute (Sciences Po) įvyko tarptautinis seminaras „Lietuviai už Lietuvos ribų. Naujos migracijos ir globalizacijos istorinės perspektyvos“. Pagrindiniai renginio diskusijos dalyviai – Kauno Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas prof. Egidijus Aleksandravičius ir Paryžiaus Aukštųjų socialinių ir mokslinių studijų centro (EHESS) dėstytoja, Rytų Europos šalių migracijos klausimų ekspertė p. Catherine Gouseff. Akademikų tarptautinę diskusiją moderavo Paryžiaus politikos mokslų instituto Europos studijų centro tyrėja, kultūrologė, mokslų daktarė Eglė Rindzevičiūtė.

Prof. Egidijus Aleksandravičius, knygos „Lietuvių pasaulio istorija. Karklo diegas“, tyrinėjančios lietuvių emigraciją pasaulyje nuo seniausių laikų iki šių dienų, autorius, pateikė išsamią lietuvių tautos emigracijos apžvalgą, apžvelgė priežastis ir pasekmes, taip pat aptarė lietuvybės išsaugojimo problematiką.

Istorikė Catherine Gousseff supažindino auditoriją su savo įžvalgomis apie Rytų ir Centrinės Europos šalių, išsilaisvinusių iš sovietinės okupacijos, emigracijos problematiką bei dialogo paieškas su Vakarų šalių visuomenėmis ir perspektyvas globalizacijos kontekste.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]