Lietuvos Kultūros Institutas
Aktualijų archyvas, Instituto veikla, Kultūros naujienos, Projekto VKM naujienos, Vilniaus knygų mugė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Knygų mugėje: „Lietuva myli knygą ir gimtąją kalbą“

Lietuvos kultūros institutas

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje ir paskelbė unikalių Kristijono Donelaičio poemos „Metai” skaitymų pradžią.

„Kristijono Donelaičio poema „Metai“ šiandien sujungia skirtingas kartas ir profesijas į vieną gyvą balsą. Tai puikus įrodymas, kaip išradingai galime minėti mūsų grožinės literatūros pradininko gimimo metines. Iš naujo jį skaityti, dar kartą atrasti ir suprasti“, – sakė prezidentė.

Pasak prezidentės, Kristijonas Donelaitis ir šiandien išlieka aktualus. Lietuvos žmones įkvepia jo tvirtas pasiryžimas žadinti lietuvybės dvasią, saugoti savo žemę ir kalbą, rūpintis žmogumi, kovoti už tiesą.

Gyvame, iki penkių valandų truksiančiame renginyje skirtingo amžiaus ir specialybių žmonės, pradedant moksleiviais ir baigiant užsienio lietuviais, skaitys lietuvių grožinės literatūros pradininko Kristijono Donelaičio poemą „Metai“ nuo pradžios iki pabaigos.

Mugėje prezidentė taip pat domėjosi naujomis lietuvių ir užsienio autorių knygomis, literatūros klasikos kūriniais, kuriems šiemet skiriamas ypatingas dėmesys.

Pasak prezidentės, Lietuva gali didžiuotis aukšto lygio knygų leidyba. Lietuviškos knygos yra gražios tiek turiniu, tiek savo forma. Jos sutelkia žmones ir padeda puoselėti meilę gimtajam žodžiui, skleidžia pamatines vertybes.

Tarptautinė Vilniaus knygų mugė, vienas didžiausių kultūros renginių šalyje, surengta jau 15-ą kartą.