Lietuvos Kultūros Institutas
Susijusios naujienos

„Sibiro Haiku“ Geteborge – svarbiausioje knygų mugėje Šiaurės šalyse

Lietuvos kultūros institutas

Rugsėjo 27-30 dienomis Geteborge vyks didžiausia ir svarbiausia Šiaurės Europoje knygų mugė. Išskirtinio dėmesio ir pripažinimo Lietuvoje sulaukusi Jurgos Vilės ir Linos Itagaki grafinė novelė „Sibiro Haiku“ bus pristatyta mugės dalyviams ir lankytojams.

Paremta tikrais faktais grafinė novelė„Sibiro Haiku“ pasakoja tremties istoriją vaiko akimis – švelniu, emocingu, subtiliu būdu. Knyga jau skaičiuoja trečią tiražą (leidykla ,,Aukso žuvys”) ir yra laimėjusi meniškiausios ir geriausios 2017 metų knygos vaikams ir paaugliams titulus.

Kartu su užsienio autoriais Jurga Vilė ir Lina Itagaki diskutuos apie grafinės novelės žanro svarbą šiuolaikiniuose pasakojimuose bei pasakojimo vaizdais ir skaitytojo amžiaus ryšius. Autorės taip pat surengs popierinių gandrų lankstymo dirbtuves. Specialiame renginyje Šiaurės šalių leidėjams bus pristatyta Lietuvos kultūros instituto vykdoma Vertimų skatinimo programa.

Lietuva Geteborgo knygų mugėje dalyvauja nuo 2005 m. Čia  buvo pristatytos Jurgos Ivanauskaitės, Sigito Parulskio, Eugenijaus Ališankos, Tomo Venclovos, Jurgio Kunčino, Vaivos Grainytės, Rimvydo Širvinsko, Paulinos Eglės Pukytės ir kitų autorių kūriniai.

Geteborgo knygų mugė yra didžiausias ir svarbiausias tarptautinis literatūros renginys Šiaurės šalyse. Mugę kasmet aplanko apie 100 tūkstančių lankytojų, į programą įtraukiama daugiau nei 3000 įvairių renginių. 2018 metų knygų mugės temos: pagarba, žiniasklaida ir atvaizdai.

Leidinio pristatymą Geteborgo knygų mugėje finansuoja Lietuvos kultūros institutas.
Organizuoja Lietuvos kultūros atašė Šiaurės šalyse.

Vaizdas: Linos Itagaki sukurta informacinė skrajutė švedų skaitytojams