Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

“Kaunas Jazz” atstovė keliavo po Kinijos džiazo pasaulį

Lietuvos kultūros institutas

Iš vizito Kinijoje šiandien grįžo festivalio „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė. Drauge su kitais Centrinės ir Rytų Europos džiazo festivalių vadovais spalio 12-25 dienomis ji dalyvavo Kinijos kultūros ministerijos bei Kinijos muzikų ir džiazo muzikantų asociacijų organizuotame pažintiniame ture po Kiniją.

Kelionės metu dalyviai turėjo progą susipažinti su didžiausių džiazo festivalių Pekine, Šanchajuje ir Guangdžou vadovais, klausytis geriausių Kinijos džiazo kūrėjų projektų, lankytis išvardintų miestų muzikos akademijose, konservatorijose, džiazo klubuose bei aptarti bendradarbiavimo su Kinija galimybes.

Po šio vizito Indrė Jučaitė tikisi, kad jau 2016 m. „Kaunas Jazz“ festivalyje Lietuvos klausytojai galės daugiau sužinoti apie Kinijos džiazą, o mūsų muzikai – paskleisti savo kūrybą Kinijoje. Vadovė pastebi, kad Pekine jai teko išgirsti daugiau autentiškų kiniškų džiazo projektų, tuo tarpu Šanchajuje džiazo pasaulis labiau tarptautinis – kolektyvų sudėtyse drauge su kinais dirba muzikantai iš Jungtinių Amerikos valstijų, Europos. „Iš šio daugiau nei dviejų savaičių vizito tikiuosi glaudaus, sėkmingo ir ilgamečio bendradarbiavimo tarp Lietuvos džiazistų ir Pekino tarptautinio džiazo festivalio „Nine Gate“, Šanchajaus tarptautinio menų festivalio, festivalio „Shanghai JZ“, Guangdžou džiazo festivalio, o taip pat ir bendrų projektų su Centrinės ir Rytų Europos šalių festivaliais, kurių atstovai dalyvavo šiame vizite.“

Pranešimą parengė LR kultūros atašė Kinijoje Agnė Biliūnaitė