Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

BERLYNE SKAMBĖJO MINDAUGO STUMBRO TRIO IMPROVIZACIJOS

Lietuvos kultūros institutas

Spalio 2 d. Berlyno džiazo klube „Kunstfabrik Schlot“ skambėjo džiazo gitaristo, kompozitoriaus Mindaugo Stumbro ir jo grupės narių Gedimino Stepanavičiaus (kontrabosas) ir Tuomas J. Räsänen (mušamieji) atliekama muzika.

Šis džiazo koncertas – jau vienuoliktąjį kartą Berlyno EUNIC tinklo rengiamo atskiro Berlyno džiazo festivalio „Mano unikalus džiazo festivalis / Džiazas iš Europos“ turtingos programos dalis. Šiais metais festivalis vyksta rugsėjo 30 d. – spalio 5 d., jame dalyvauja 31 muzikantas iš 16 Europos šalių, prie jo rengimo prisideda 10 Europos kultūros institutų ir ambasadų Berlyne.

Džiazo gitaristo, kompozitoriaus Mindaugo Stumbro trio muzikantai Berlyne grojo ilgamečiame nuo XX a. devintojo dešimtmečio pradžios veikiančiame Berlyno džiazo klube „Kunstfabrik Schlot“. Kartu su talentingais kolegomis – kontrabosininku Gediminu Steponavičiumi ir būgnininku Tuomu Räsänenu, Mindaugas Stumbras atliko kūrinius iš savo dviejų albumų „Among The Pines“ ir „Inspirations“, pasitelkiant gausias bei turtingas improvizacijas.

Mindaugo Stumbro Trio koncertas Berlyne rengiamas bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros atašė Vokietijoje, dalinai finansuojamas Lietuvos kultūros instituto.

Daugiau informacijos:

Ramona Horvath Trio / Mindaugas Stumbras Acoustic Trio – Kunstfabrik Schlot (kunstfabrik-schlot.de)

 

Informacija ir nuotrauka – Irmos Šimanskytės