Lietuvos Kultūros Institutas
Architektai, Lietuvos kultūros gidas

IMPLMNT architects

Paroda In Art We Trust
Tipas: ekspozicijos architektūra
Įgyvendinimas: 2019 m.
Adresas: Laisvės pr. 5, Vilnius 04215
Autoriai: Aurimas Syrusas (g. 1987), Ričardas Bertašius (g. 1993), Greta Šidlauskaitė (g. 1993), Eglė Gečaitė (g. 1987), Vilius Dringelis (g. 1989)


Nuo 2016 metų kurianti „IMPLMNT architects“ komanda jau yra pastebėta ir apdovanota visuomeninių pastatų architektūriniuose konkursuose. Vienas ryškiausių laimėjimų – pirmoji vieta Stasio Eidrigevičiaus Menų centro konkurse. Tuo pat metu IMPLMNT komanda sėkmingai realizuoja subtilius interjerus, aktyviai kuria parodų architektūrą ir dalyvauja meniniuose projektuose.

Paroda „In Art We Trust“ buvo 2019 metų meno mugės „ArtVilnius“ dalis. Ekspozicijos struktūra – tai per šimtmečius nusistovėjusio bažnyčios plano interpretacija. Ikoniškas, kanonizuotas planas realizuojamas šiuolaikinėmis, trapiomis, industrinėmis medžiagomis – polikarbonato plokštėmis ir plieniniais pertvarų profiliais. Autorių teigimu, „masyvus ir paslaptingas bažnyčios mūras tarsi virsta skaidria širma, leidžiančia priartėti prie amžių paslapties“. Išskaidyta šviesa pasklinda sienų plokštumose ir taip sukuria mistiškos, dangiškos vietos atmosferą. Kontrastą sustiprina religinei temai oponuojanti ir architektų neslepiama utilitari, angaro tipo ekspozicijų centro salės konstrukcija. Tapyba ir architektūra, sena ir nauja, kasdieniška ir sakralu čia sukimba į vientisą erdvę keliančią klausimus, leidžiančią lankytojui savaip interpretuoti ir abejoti.

www.implmnt.lt

Lewben Art Foundation ekspozicija „In Art We Trust”, ArtVilnius’19. Leono Garbačausko fotografija