Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Muzikos atlikėjai

„Happyendless“

Happyendless - foto autorius Mantas HeadShooter

Daug vandens nutekėjo nuo tada, kai „Happyendless“ laimėjo „MTV Europe“ apdovanojimą (tuo pasigirti tegali trys Lietuvos projektai). 2008 m., kai jiems teko šitokia garbė, „Happyendless“ lyderis buvo charizmatiškasis Saulius Prūsaitis ir jie grojo kvapą gniaužiantį elektronikos, popmuzikos ir alternatyviojo roko derinį. Lyderis netrukus paliko grupę ir karjerą tęsė vienas, tapo „X faktoriaus“ teisėju ir dabar yra vienas žinomiausių popmuzikos atlikėjų Lietuvoje. Tačiau grupė, jau be dainininko, sugrįžo su naujais planais.

„Happyendless“, studijinių genijų Andriaus Kauklio ir Mariaus Narbučio duetas, kuria muziką nuo 10 dešimtmečio ir yra vienas iš ilgiausiai grojančių Lietuvos elektroninės muzikos projektų. Grupė kuria tai, ką galima pavadinti šokių muzika su kokybės ženklu; jie išpopuliarėjo XXI a. 1 dešimtmečiu – tiek savo pagauliais elektronikos numeriais, tiek kuo keisčiausiais vaizdo klipais, kuriuos reikia pamatyti, kad patikėtum, jog tokių būna. Išleido du albumus („Room for Mistakes“, 2008; „Cinema“, 2011) ir surengė pirmąjį Lietuvoje muzikinį 3D turą kino teatruose, jau neminint sėkmingų pasirodymų šalies ir užsienio festivaliuose. Net britų legenda „Depeche Mode“ būtent juos pasirinko kaip vienintelę apšildančią grupę iš Lietuvos (deja, koncertas neįvyko dėl ligos). Jų hitas „Power Forever“ transliuotas Turkijoje ir Indijoje.

„Happyendless“, gerai žinomi ir dėl savo singlų, ir tuo, kad jie kaip karalius Midas prisiliečia prie kitų žmonių įrašų bei filmų garso takelių ir viskas virsta auksu, išsiskyrę su dainininku grįžo prie užrašų. Po kelerių metų išlindo iš studijos su naujais garsais, naujomis formulėmis. 2018 m. vasarį išleistas trečiasis pilnas „Happyendless“ albumas „Kinetika“ – spalvingas elektroninio byto, popmuzikos melodijų, hiphopo ir folkloro muzikos elementų derinys, iškart tapęs pretendentu į Metų albumo titulą. Jame dainavo keli gerai žinomi Lietuvos dainininkai.

„Happyendless“, jų įspūdingas vaizdo šou ir patrauklus garsas užvaldys jūsų grojaraštį. Jūs tik jiems leiskite.

www.facebook.com/HappyendlessLT

Rekomenduojamas kūrinys: „Power Forever“, „Paper Lights“ (su KAIA), „Žemė. Oras. Dangus“ (su „Kamanių šileliu“)