Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Muzikos atlikėjai

„Freaks on Floor“

Freaks On Floor_Justė Urbonavičiūtė

Jei reikia rasti formalią priežastį, kodėl „Freaks on Floor“ tikrai nusipelno vietos šioje apžvalgoje, užteks paminėti, jog grupė didžiuojasi M.A.M.A. apdovanojimu kaip Metų roko grupė. Beje, šį apdovanojimą jie gavo ne vieną kartą, o visus tris (vėliausias – 2016 m.). Apdovanojimai ir pagyros tik įrodo tai, ką jau seniai žino Lietuvos festivalių lankytojai: tai neprilygstamo polėkio ir energijos grupė.

„Freaks on Floor“ susikūrė 2007 m. ir tuoj pat laimėjo „Eurorock“ konkursą. Po dvejų metų, išleidę debiutinį albumą „Freaky Wonder“, pakliuvo į sektinų muzikantų sąrašą. Jų antrąjį albumą, „Hello Girls!“ (2011) įvertino ir už tekstus, ir už muziką. Šis įrašytas koplyčioje (dar vienas nekonvencinio mąstymo pavyzdys) ir demonstruoja trio atkaklumą: nesiliauti maišyti šios britų ir amerikiečių roko įtakų mišrainės, kol nebus likę nė vieno, kuris jos neparagautų. Trečiasis albumas, „Life“, išleistas 2015 m., paskui buvo „Waves“ (2016) – stipriausias ir įdomiausias grupės bandymas, pasak daugelio kritikų.

Derindami klasikinio 8 dešimtmečio roko, fanko ir netgi gospelo elementus, „Freaks on Floor“ suformulavo savo pagrindinę žinutę (bent jau tam kartui, nes šiuo metu jie jau kuria tęsinį). 2018 m. sausį jų lyderis Justinas Jarutis (neblogas tipas – bandė visko, nuo barmeno karjeros iki banglenčių gamintojo) išleido debiutinį popmuzikos ir kantri persmelktą solinį albumą. Bet pati grupė neiširo. Pagroję didžiausioje sostinės arenoje (2017) ir atšventę kūrybinį dešimtmetį, šie bičai ieško naujų teritorijų. Melodijų yra, stiliaus yra, ambicijų yra. Dabar jau tik laiko klausimas.

www.freaksonfloor.com

Rekomenduojamas kūrinys: „Star“, „Body & Soul“, „Feelings“