WIE DER GEPÖKELTE STIER NACH KONSTANZ FUHR: Kulinarische Wechselbeziehungen zwichen Litauen und Deutschland mit 31 Rezepten
„Wie der gepökelte Stier nach Konstanz fuhr. Kulinarische Wechsselbeziehungen zwischen Litauen und Deutschland mit 31 Rezepten“ ( „Kaip sūdytas jautis į Konstancą vyko: kulinarinės Lietuvos ir Vokietijos sąsajos su 31 receptu”) atskleidžia Lietuvos ir Vokietijos kultūrinius ir socialinius santykius nuo pirmosios dokumentuotos gastronomijos diplomatijos istorijos iki šių dienų. Knygoje pateikiamos dvi apžvalgos: pirmoji supažindina su Lietuvos kulinarine kultūra ir ją formavusiomis įtakomis, antroji – analizuoja vokiškuosius maisto kultūros idėjų ir įtakų apykaitos aspektus. Studiją papildo 31 istorinis receptas su fotografijomis, archyvinė informacija, Lietuvos ir Vokietijos keliautojų atsiminimai apie aplankytas vietas, ragautus patiekalus ir sutiktus žmones.
2018 metais knyga pateko į „World Gourmand Cookbook Awards“ komisijos atrinktą geriausių pasaulyje kulinarijos leidinių 15-uką.
Leidinio sudarytojai:
Įžangos autorius: Luca Siermann
Tekstų autoriai: Rimvydas Laužikas, Antanas Astrauskas
Leidimo metai:
2017
Kalba:
Vokiečių
Vertėjai:
Saskia Drude, Liane Klein
Redaktoriai:
Markus Roduner
Apimtis:
189 psl.
ISBN:
978-609-8015-52-2
Tiražas:
500 egz.
Kur galima paskaityti?
Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje
Vilniaus universiteto bibliotekoje
Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje
Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje
Lietuvos kulinarinio paveldo muziejuje
Latvijos nacionalinėje bibliotekoje
Leidinį galima įsigyti šiuose knygynuose:
„EUREKA!”, S. Daukanto a. 2A, Vilnius
VU Knygynas „LITTERA“, Universiteto g. 5, Vilnius
„AKADEMINĖ KNYGA”, Universiteto g. 4, Vilnius
„NARVESEN BOOK SHOP”, Vilniaus oro uostas, Rodūnios kl. 10A, Vilnius
„MO” muziejus, Pylimo g. 17, Vilnius