Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Briuselyje – menininkės Paulos Raiglot personalinė paroda

Lietuvos kultūros institutas

Gegužės 14 d. Lietuvos nuolatinės atstovybės Europos Sąjungoje (ES) galerijoje įvyko belgų menininkės Paulos Raiglot parodos „Look“ atidarymas.

Gausiai susirinkusius svečius – tarptautinės diplomatų bendruomenės, meno pasaulio ir lietuvių bendruomenės Briuselyje atstovus – pasveikino Lietuvos nuolatinis atstovas, ambasadorius ES Arnoldas Pranckevičius. Renginyje taip pat dalyvavęs Lietuvos kultūros ministras Simonas Kairys savo sveikinimo kalboje pastebėjo, jog ši paroda aktualizuoja emocinės sveikatos problematiką Europoje bei pabrėžė kultūros horizontaliojo aspekto potencialą ieškant sprendimų.

Pati menininkė Paula Raiglot savo kūryboje gilinasi į gyvenimą keičiančias žmogiškąsias patirtis, dvasingumo bei rūpimus socialinius klausimus. Įveikusi vėžį, P. Raiglot paliko sėkmingą verslą ir atrado prieglobstį bei naują gyvenimo aistrą mene, tad lūžiniai išgyvenimai buvo pirminis menininkės kūrybinis įkvėpimas. Savo abstrakcijomis ir skulptūriniais darbais ji kviečia žiūrovą priimti transformuojančią kūrybos energiją, semdamasi iš savo pačios istorijos. Ilgainiui kūrėja save atrado ne tik abstrakcijose, bet ir portreto žanre. Anot menininkės – tai ne tik nepriekaištingos technikos, bet ir  jautraus bei intymaus žmogaus pažinimo reikalaujantys darbai.

Naujausioje menininkės parodoje, kurią lankytojai galės išvysti Lietuvos nuolatinės atstovybės ES galerijoje, pristatoma menininkės kūrybos dvidešimtmečio darbų rinktinė. P. Raiglot savo darbuose naudoja įvairias technikas, nebijo eksperimentuoti tarp meninių žanrų – parodoje lankytojai išvys menininkės tapytus ją įkvepiančių asmenybių portretus, taip pat abstrakcijas bei skulptūros darbus.

Paula Raiglot baigė bakalauro studijas prestižinėje Briuselio menų akademijoje, bei magistro studijas Charleroi menų akademijoje. Menininkė buvo žinomos dailininkės Charlotte Vindevoghel auklėtinė, tobulinusi savo meninius įgūdžius Niujorke, „Workshop Art Student League“. Nuo 2006-ųjų menininkė aktyviai vykdo parodinę veiklą – yra surengusi daugybę personalinių parodų, taip pat dalyvauja grupinėse parodose.

Parodos partneriai – Lietuvos kultūros institutas ir Lietuvos nuolatinė atstovybė ES.