Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

„Contemporary?“ – iš Baku į Kijevą

Lietuvos kultūros institutas

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

„Contemporary?“ – iš Baku į Kijevą

Pastarąsias kelias dienas Baku, Azerbaidžane „pionieriavo“ šiuolaikinis Lietuvos šokis: jaunų choreografų „Menų spaustuvėje“ sukurtas ironiškas ir žaismingas spektaklis, reflektuojantis šiuolaikinio šokio virtuvę – „Contemporary?“ – toliau itin sėkmingai tęsia Lietuvos kultūros sklaidos užsienyje maratoną.

Vos praėjusią savaitę lagaminų galintys neišsipakuoti šokėjai grįžo iš tarptautinio festivalio „Kalejdoskop“ Lenkijoje, kur jiems buvo suteikta garbė savo spektakliu atidaryti festivalį. Ir netrukus – užvakar, balandžio 14 d., Azerbaidžano sostinėje, organizuojant šiuolaikinio meno organizacijai „YARAT“, spektaklis buvo pristatytas azerų publikai, o kitą dieną lietuvių šokėjai vedė kūrybines dirbtuves.

Pasak „YARAT“ atstovų, tai buvo „geriausias jų tarptautinis projektas per trejus metus“. „Menų spaustuvės“ tarptautinių projektų koordinatorė Gintarė Masteikaitė pabrėžė, kad Azerbaidžane šiuolaikinis šokis – retai sutinkamas dalykas, tai – visiškai nauja publikai. Dėl to po spektaklio, kuriame aptariamos šiuolaikinio šokio kūrimo ir vėlesnių procesų detalės, lietuvių iniciatyva buvo suorganizuotas spektaklio autorių susitikimas su žiūrovais. Šis renginys pranoko visus lūkesčius – anot G. Masteikaitės, „tai buvo vienas sėkmingiausių susitikimų su publika, visi norėjo išsakyti savo nuomonę, padėkoti, paklausti“.

O šiandien „Contemporary?“ Lietuvos vardui atstovauti vyksta į 5-ąjį tarptautinį šiuolaikinio šokio festivalį „Zelionka Fest“ Kijeve, kur rytoj, balandžio 17 d. ukrainiečių ir kitų užsienio svečių publikai bus parodytas spektaklis. Taip pat lietuvių šokėjai paprašyti būti festivalio konkursinės programos žiūri sudėtyje.

Vilniečiams ir miesto svečiams galimybė pamatyti Auksinių scenos kryžių apdovanojimuose Scenos menų reiškiniu įvardintą kūrinį bus balandžio 22 d. „Menų spaustuvėje“.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]