Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

International Fashion Showcase Londone: Liucija Kvašytė

Lietuvos kultūros institutas
Tarptautinė mados panorama – tai kylančių dizainerių festivalis, organizuojamas Britų tarybos ir Britų mados tarybos Londono mados savaitės metu. Šis renginys yra koordinuojamas drauge su Londone esančiomis ambasadomis ir kultūros institutais, norinčiais pristatyti savo šalių įdomiausius dizainerius šalies šiuolaikinę kultūrą reflektuojančioje parodoje.
Pirmą kartą šiame festivalyje Lietuvą atstovaus IFS kuratorių atsirinkta lietuvių dizainerė Liucija Kvašytė su kolekcija „Kelionė 1983 – 2013”. Festivalio metu vyks ne tik kolekcijų pristatymas, bet ir seminarai, kuriuose intensyviai dalyvaus ir Lietuvos atstovė.
Pirmą kartą Londono mados dizaino savaitėje – tarptautinėje mados panoramoje (International Fashion Showcase) vasario 20-24 dienomis dalyvaus atstovė iš Lietuvos – Liucija Kvašytė. Jaunoji dizainerė pristatys kolekciją „Kelionė 1983 – 2013″. Renginio metu taip pat vyks seminarai skirti mados specialistams, kuriuose dalyvaus ir Liucija.
„Man didelė garbė reprezentuoti Lietuvą šiame renginyje. Lietuvos mados dizainas yra sritis, kuri, mano manymu, gali nustebinti ir pavergti. Londono publika – žavinga, tuo jau galėjau įsitikinti pernai metais dalyvaudama Londono dizaino festivalyje, tikiuosi, kad ji gerai priims mano kūrybą ir šį kartą,” – mintimis dalinosi Liucija Kvašytė. Tolimesniuose dizainerės planuose – Mados infekcija 2015 bei Cumulus mados pasaulinė paroda Šanchajuje.
Tarptautinė mados panorama šiais metais pristatys dizainerius iš 30 šalių, tai didžiausias viešas mados dizaino renginys Londone. Projekto partneriai – Britų Taryba, Lietuvos kultūros institutas, LR kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje ir LR Ambasada Londone.
Dizainerės kontaktinė informacija: liucijakvasyte.blogspot.com, liucijakvasyte.weebly.com