Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Teatro režisieriai

Paulius Ignatavičius

 

„Pizdukas“.D. Matvejev nuotrauka

Aktorius ir režisierius  Paulius Ignatavičius  (g. 1984) Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje 2008 m. įgijo teatro režisūros bakalauro, o 2010 m. – magistro laipsnį. 2007 m. profesionaliojoje scenoje debiutavęs režisierius yra sukūręs beveik dvi dešimtis spektaklių ir tiek pat vaidmenų teatre ir kine. 2016 m. P. Ignatavičius tapo Valstybinio Šiaulių dramos teatro meno vadovu. 

Ignatavičiaus kūrybinis repertuaras itin įvairus. Režisierius renkasi ir moderniųjų klasikų (Franzas Kafka, Wolfgangas Borchertas), ir šiuolaikinių užsienio rašytojų (Ewaldas Palmetshoferis, Vladimiras Sorokinas, Marius von Mayenburgas ir kt.) kūrinius, bendradarbiauja su jaunais lietuvių dramaturgais (Mindaugas Nastaravičius, Andrius Jevsejevas).

Vienas naujausių Ignatavičiaus darbų – 2019 m. OKT / Vilniaus miesto teatro scenoje sukurtas  Pizdukas (koprodukcija su teatro studijaTheaomai ir „Teatru π“). Šiuo pagal avangardinio vokiečių dramaturgo, režisieriaus ir aktoriaus Reinerio Wernerio Fassbinderio pjesę „Katzelmacher sukurtu spektakliu režisierius jau antrą kartą grįžta prie migrantų / imigran temos, šį kartą pasirinkdamas socialinės komedijos su roko koncerto elementais formą. Spektaklio veiksmas vyksta Lietuvos provincijos miestelyje, kuriame, pasirodžius darbo emigrantui, atsiskleidžia visa stereotipinių reakcijų ir visuomeninių skaudulių paletė. Socialinę tematiką paįvairina ir smagų spektaklio tempą  palaiko puiki Šiaulių dramos teatre susibūrusios grupės „Church on Wheels“ gyvai atliekama muzika.  

paulius.ignatavicius@vsdt.lt  

www.vsdt.lt