Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Muzikos atlikėjai

„Sheep Got Waxed“

Sheep Got Waxed_photo by Vytautas Suslavičius

2010 m. trys jauni talentingi muzikantai, tuo metu dar LMTA studentai – saksofonininkas Simonas Šipavičius, gitaristas Paulius Vaškas bei būgnininkas Adas Gecevičius, drauge pradėjo garsinius eksperimentus ir savo muzikinio kelio paieškas. Jau po metų šios paieškos įvertintos jaunųjų džiazo kūrėjų konkurso „Vilnius Jazz Young Power“ pagrindiniu prizu, o kryptingai pasirinktu eksperimentų keliu einanti grupė surado sau nišą Lietuvos muzikos panoramoje.

Trijulė pasivadino savo pavardžių skiemenine abreviatūra, „sukritusia“ į mįslingą pavadinimą „Sheep Got Waxed“, atrodytų, nieko bendra neturintį nei su džiazu, nei su muzika apskritai. Bent jau kanonine prasme. Tačiau šis originaliai mąstantis trio neturi nieko bendra ir su kanonais. Savo provokuojančioje ir intriguojančioje, standartus laužančioje kūryboje jie tyrinėja kontekstus, aprėpdami džiazo, pankroko, roko, elektronikos bei šiuolaikinės akademinės muzikos laukus ir kurdami labai vykusį lydinį. Jų unikalų, energingą, intriguojančių garso proveržių prisodrintą muzikinį kokteilį pasimėgaudami ragauja alternatyviosios muzikos gurmanai tiek didžiuosiuose šalies ir užsienio festivaliuose, tiek ir muzikiniame pogrindyje. Puikiai vienas kitą jaučiantys, tarsi į vieną organizmą suaugę „Sheep Got Waxed“ muzikantai tvirtina, kad, atidžiai klausant, jų kūryboje galima išgirsti ir vaškuojamos avelės verksmą.

„Sheep Got Waxed“ kūrybinė vizija įamžinta dviejuose albumuose: „Sheep Got Waxed“ (2014) ir „Pushy“ (2016). Pastaruoju metu „vaškuojamos avelės bliaubsmas“ vis garsiau girdėti svetur: Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Danijoje, 2017 m. jis aidėjo džiazo festivaliuose Kinijoje.

www.sheepgotwaxed.com; www.facebook.com/SheepGotWaxed

Rekomenduojamas kūrinys: „Daft Flea“

Kūrybos galima pasiklausyti čia.